Natrag
23.3.2019 01:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

ORLIĆ ‘Ne postoji mogućnost provjere ustavnosti, SDP se mogao stručno informirati’

17.4.2018 @ 19:01 Dulist Aktualno

Podijelite:

Tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine Denis Orlić u izjavi za DuList osvrnuo se na današnju konferenciju za medije dubrovačkog SDP-a.

-Kao prvo, ne postoji mogućnost provjere ustavnosti, jer to zakon ne poznaje. Kao drugo, provjera zakonitosti može se vršiti u vrlo rijetkim slučajevima i po točno propisanom postupku, a s obzirom da se ovdje radi o pojedinačnom, a ne općem aktu lokalne samouprave. Treće, sve što su radili DPDS i Grad po mom je mišljenju u skladu sa svim važećim pravnim normama u RH. Kao četvrto, šteta nikakva nikome nije prouzročena s obzirom da po izričitoj ugovornoj odredbi novac nije ni gradski ni javni, već je novac DPDS-a, a Društvo ga može upotrebljavati kako želi. U slučaju Zagrebačke banke upotrijebilo ga je u korist Grada, baš kao i prije deset godina na isti način kad je kupljena nekretnina u Širokoj ulici, za što su nas svi hvalili – istaknuo je Orlić.

-Sve što su naveli ima elemenata klevete, a čak i kad bi se utvrdilo, što je po meni nemoguće, da je Grad Dubrovnik postupao mimo zakona, to se ni u kojem slučaju ne može odnositi na DPDS jer je naš ugovor valjan – izjavio je Orlić.

Dodao je kako bi, pored toliko zaposlenih i nezaposlenih odvjetnika i pravnika u Dubrovniku i Hrvatskoj, bilo u najmanju ruku korektno da se SDP stručno informira o pravnim mogućnostima koje dopušta pravni sustav RH.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana