AktualnoKome zidine

Orlić: Gradonačelnik krši ovlasti

Orlić: Gradonačelnik krši ovlasti

Gradonačelnik Andro Vlahušić krši ovlasti vezano za ovaj prijedlog upravljanja zidinama,

jer mijenjanje odredbi Ugovora između Grada Dubrovnika i Društva prijatelja Dubrovačke starine je isključivo u ovlasti Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, a temeljem Statuta odredbe o zastavama su također  u nadležnosti Gradskog vijeća, rekao je za duList potpredsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Denis Orlić, komentirajući nam gradonačelnikovo pismo, koje kako kaže još uvijek nije stiglo Društvu prijatelja dubrovačke starine.

– Ugovor između Društva i  Grada je na snazi. Ugovor koji je na snazi može se promijeniti ili odlukom stranaka ili odlukom suda. Da bi ovaj ugovor bio stavljen van snage voljom stranaka onda o tome trebaju odlučiti oba dvije strane, dakle DPDS i Grad Dubrovnik odnosno Gradsko vijeće. Dakle, o ovom ugovoru ne smije odlučivati sam gradonačelnik Vlahušić jer takvim odlučivanjem opet krši svoje ovlasti jer se odukom Gradskog vijeća ovaj ugovor i zaključio. Prema tome kad i u koliko Gradsko vijeće odluči da ovaj ugovor više ne odgovara Gradu, a onda ćemo vidjet i sjesti što i kako se može učinit. Mi iz Ministarstva nemamo nikakve obavijesti, niti smo pismo dobili poštom- pojasnio nam je Orlić dodavši kako je pitanje isticanja gradskih zastava također u ingerenciji Gradskog vijeća.

– Prema tome, eventualno Gradsko vijeće može odrediti da se istaknu gradske zastave negdje, pa i na zidinama. A naše zastave su istaknute u skladu sa našim ugovorom i u skladu sa našim statutom- dodao je zaključivši kako ni prijedlog povećanja cijena nije u skladu sa postojećim ugovorom.

Cijene zidina prema ugovoru određuje Društvo uz suglasnost gradonačelnika. Određujemo mi, a on nam može ili ne mora dati suglasnost. Mi smatramo da su današnje cijene u redu i primjerene bez obzira na promjenu PDV-a- zaključio je Orlić. 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist