Aktualno

Orlić: Grad nije opravdao ni ovih pola prihoda!

Denis Orlić

– Ja ne mogu utjecati na saborske odluke, ali koliko ja poznam situaciju, taj zakon nije ni smio biti u hitnoj proceduri.

Dakle definitivno ne postoje neki stručni razlozi zašto bi i bio u takvoj proceduri – komentirao je predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Denis Orlić činjenicu da je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika ipak povučen iz hitne procedure u Hrvatskom saboru.
– Ja iskreno vjerujem u pravo i pravnu državu i uvjeren sam da Sabor neće donijeti ništa što ne bi bilo u skladu s našim propisima, Ustavom i duhom našeg prava – rekao je Orlić.

Na naš upit za komentar izjave ministrice Andre Alatar Violić u HTV-ovoj emisiji Spektar kako je vjerojatno da će Grad Dubrovnik i DPDS potpisati novi ugovor, Orlić je odgovorio:

-Ne znam odakle ta pretpostavka ministrici. Ovaj ugovor kakav je sad nama ne odgovara. Mi smo napravili ustup Gradu davši mu pola prihoda, a što se mene tiče, trebali bi svi prihodi ići društvu, jer Grad nije opravdao tih pola prihoda, i nije ništa upotrijebio za baštinu. Prema mom mišljenju svi prihodi bi se trebali vratiti društvu jer bi to bio nekakav duh suradnje između Društva i Grada – rekao je Orlić.

Inače, suprotno napisima koji se mogu iščitati iz pojedinih dubrovačkih medija, prema informacijama na stranicama Sabora, navedeni Prijedlog prvobitno je stavljen na dnevni red saborske sjednice u srijedu, 5. lipnja i to s hitnom procedurom, međutim hitnost je u međuvremenu povučena pa će Prijedlog ići u redovno prvo čitanje dok će drugo možda biti tek najesen.

Ono što je ključno jest kako će se u razdoblju između prvog i drugog čitanja Prijedloga moći podnositi amandmani, a i Gradsko vijeće Grada Dubrovnika dotad će već biti konstituirano i moći će donijeti valjanu odluku ili mišljenje o Prijedlogu.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

ATLANTSKA PLOVIDBA Usmjereni smo na pružanje pomoći ozlijeđenim pomorcima te obiteljima smrtno stradalih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija