DuList IN

ORLANDOVA GODINA Znate li kako se spravlja dubrovačka ‘Vještičina juha’?

ORLANDOVA GODINA Znate li kako se spravlja dubrovačka 'Vještičina juha'?

Ovog se petka, u restoranu Kopun, održala prezentacija i i degustacija jela tradicionalnih recepata dubrovačke kuhinje. Povod ovom događanju je proslava Orlandove godine. 

Povijest i recepturu jela predstavila je vrsna poznavateljica dubrovačke tradicionalne kuhinje Jadranka Ničetić.

-U restoranima ima malo ovakvih tradicionalnih jela, dok u kućanstvima ipak nešto više.  Ovo su prilike da ih ponovno izvučemo ‘na površinu’, da podsjetimo ljude na njih, ali i da ih ponovno vratimo u kuhinje. Kako kućanstava tako i restorana. Ovo je nešto za pohvaliti se, jer zaista dubrovačka tradicionalna jela su vrlo ukusna. Istaknula bi juhu od sipe, od čijih ostataka, nakon što je gotova, možete napraviti i vrlo ukusnu salatu. Baš zbog crne boje te juhe ona je dobila i nadimak ‘vještičina juha’. Također, posjetitelji su imali priliku vidjeti i pašticadu od tune, tradicionalni župski prijesnac te pečenu jegulju za koju mnogi ne znaju da je bila omiljeno jelo za vrijeme Dubrovačke Republike – poručila je Ničetić.

Osim jela, predstavljeni su i ukusni Orlandov sladoled te koktel Orlando koji su, podsjetimo, napravljeni baš u svrhu proslave Orlandove godine.

Kako su izgledala jela i tko je sve omastio brk dubrovačkim tradicionalnim jelima pogledajte u našoj galeriji.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist