Aktualno

Orlandova godina i na dopisnici Hrvatske pošte

Orlandova godina i na dopisnici Hrvatske pošte

U sklopu obilježavanja Orlandove godine HP-Hrvatska pošta d.d. izdala je prigodnu dopisnicu s likom Orlanda. Riječ je o 107. prigodnoj dopisnici u ediciji Hrvatske pošte koja nosi naziv ‘600. obljetnica Orlandova stupa u Dubrovniku’.

Inicijativa za izradom poštanske dopisnice pokrenuta je od strane dubrovačkih i zagrebačkih filatelista, a projekt je realiziran suradnjom Turističke zajednice grada Dubrovnika, Grada Dubrovnika i Hrvatske pošte.

Prigodna Orlandova dopisnica bit će jednako zanimljiva filatelistima i široj javnosti, a dostupna je u središnjem poštanskom uredu u Vukovarskoj, u uredu u Ulici Miljenka Bratoša (Pošta Lapad), poštanskom uredu u Ulici Marka Marojice (preko puta Studentskog doma), u Gružu u uredu na Obali pape Ivana Pavla II, u Širokoj ulici te u Općoj bolnici Dubrovnik.

Za razliku od redovitih dopisnica, prigodna dopisnica na svojoj lijevoj strani ima ilustraciju čime se želi naglasiti njena važnost; njena naklada je određena i konačna. Dopisnice inače spadaju, filatelistički gledano, u grupu tzv. poštanskih cjelina – službeno odobrenu pismovnu pošiljku s otisnutom oznakom plaćene poštarine, logotipom, znakom ili tekstom.

Podsjetimo, u okviru brojnih promotivnih aktivnosti Orlandove godine ‘Kraš’ je prema ideji autorice Nikoline Farčić izradio posebno dizajniranu čokoladicu ‘Orlando – Dubrovački lakat čokolade’, a ista je izdana u okviru kolekcije originalnih dubrovačkih suvenira Duvenir. Osim toga, jedan od zaštitnih znakova Dubrovnika za svoj 600. rođendan dobio je i prigodni istoimeni koktel Udruge barmena Dubrovnik kao i sladoled slastičarne Dolce Vita.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist