Natrag
19.1.2019 07:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

ORLANDO FURIOSO Ciklus barokne glazbe završen u velikom stilu

13.6.2018 @ 11:08 Dulist.hr Kultura
7;7

Podijelite:

 

Sinoćnjim koncertom u atriju Kneževa dvora završeno je drugo izdanje ciklusa barokne glazbe „Orlando Furioso“. Multitalentirani ruski glazbenik Dmitry Sinkovsky okupio je mnogobrojnu publiku, a svojim izvedbama zajedno s gostujućim umjetnicima, violinistima Vladislavom Pesinom i Elenom Davidovom te članovima Dubrovačkog simfonijskog orkestra, izazvao je oduševljenje i veliki aplauz.

Koncert je bio posvećen najznačajnijim baroknim kompozitorima: Johannu Sebastianu Bachu i Georgu Friedrichu Händelu. Tako je koncert započeo Bachovim Brandenburškim koncertom br. 3, a nastavio se Händelovim djelom Trio sonata u g molu. Publika je zatim imala priliku čuti Bachov Koncert za dvije violine u d molu gdje se Sinkovskom pridružio sjajni ruski violinist Vladislav Pesin, a u drugom dijelu koncerta, Sinkovskog je publika imala priliku vidjeti i u ulozi dirigenta u Händelovoj Muzici na vodi.

Dmitry Sinkovsky na sinoćnjem je koncertu pokazao sve svoje talente – sebe kao violinista, dirigenta, a u jednom od čak tri bisa, i kontratenora, dok je dubrovačka publika, kao i uvijek, Sinkovskog ispratila na nogama, čime je završen i ovogodišnji, drugi po redu, „Orlando Furioso“.

Dašak atmosfere s završnice ciklusa pogledajte u fotogaleriji Vedrana Levia.

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana