Natrag
22.2.2019 05:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

POVJERENSTVO ODLUČILO Orlanda Tokić nije u sukobu interesa

6.12.2018 @ 13:53 Dulist Aktualno

Podijelite:

Orlanda Tokić nije u sukobu interesa. 

Odlučilo se to u srijedu na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na temelju podnesenog zahtjeva gradonačelnika Mata Frankovića. Povjerenstvo je dalo mišljenje, obzirom na saznanja i dostupljenih spisa, i nije utvrdilo kako je zamjenica gradonačelnika u sukobu interesa.

-Obzirom kako je Tokić radila idejni projekt za tvrtku Primorje gradnja prije stupanja na dužnost i što tijekom obnašanja dužnosti ne postoje okolnosti sukoba interesa, odnosno kao zamjenica nije ništa odlučivala za to trgovačko društvo  – ističe Martina Jurišić, glasnogovornica Povjerenstva. Uputa koja je izrečena jest kako zamjenica odsad pa nadalje treba izuzimati od svih postupaka, procesa, donošenja odluka koji su u nadležnosti Grada Dubrovnika, a koji se odnose na trgovačka društva s kojima je surađivala pa tako i na ‘trgovačko društvo Primorje gradnja’, rekla je Jurišić.

Podsjetimo, zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić bila je suspendirana s dužnosti zamjenice do pravorijeka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Razlog tome jest njeno sudjelovanje u izradi idejnog rješenja tvrtke Primorje gradnja, koja je, podsjetimo, iskazala interes za kupnju 700 ‘kvadrata’ gradskog zemljišta u Janjinskoj ulici. Iako je Tokić s Primorje gradnjom ugovor potpisala prije nego što je uopće postala HDZ-ovom kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika, Mato Franković je želio otkloniti svaku sumnju u mogući sukob interesa.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana