Aktualno

POVJERENSTVO ODLUČILO Orlanda Tokić nije u sukobu interesa

Orlanda Tokić nije u sukobu interesa. 

Odlučilo se to u srijedu na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na temelju podnesenog zahtjeva gradonačelnika Mata Frankovića. Povjerenstvo je dalo mišljenje, obzirom na saznanja i dostupljenih spisa, i nije utvrdilo kako je zamjenica gradonačelnika u sukobu interesa.

-Obzirom kako je Tokić radila idejni projekt za tvrtku Primorje gradnja prije stupanja na dužnost i što tijekom obnašanja dužnosti ne postoje okolnosti sukoba interesa, odnosno kao zamjenica nije ništa odlučivala za to trgovačko društvo  – ističe Martina Jurišić, glasnogovornica Povjerenstva. Uputa koja je izrečena jest kako zamjenica odsad pa nadalje treba izuzimati od svih postupaka, procesa, donošenja odluka koji su u nadležnosti Grada Dubrovnika, a koji se odnose na trgovačka društva s kojima je surađivala pa tako i na ‘trgovačko društvo Primorje gradnja’, rekla je Jurišić.

Podsjetimo, zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić bila je suspendirana s dužnosti zamjenice do pravorijeka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Razlog tome jest njeno sudjelovanje u izradi idejnog rješenja tvrtke Primorje gradnja, koja je, podsjetimo, iskazala interes za kupnju 700 ‘kvadrata’ gradskog zemljišta u Janjinskoj ulici. Iako je Tokić s Primorje gradnjom ugovor potpisala prije nego što je uopće postala HDZ-ovom kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika, Mato Franković je želio otkloniti svaku sumnju u mogući sukob interesa.

Pročitajte još

DUBROVČANI, PRIPAZITE! Sutra velika opasnost od toplinskog vala

Dulist

AP DUBRAVA NASTAVILA PUTOVANJE Ozlijeđeni pomorci otpušteni iz bolnice

Dulist

OD SRIJEDE NA KISOCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija