Aktualno

POVJERENSTVO ODLUČILO Orlanda Tokić nije u sukobu interesa

Orlanda Tokić nije u sukobu interesa. 

Odlučilo se to u srijedu na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na temelju podnesenog zahtjeva gradonačelnika Mata Frankovića. Povjerenstvo je dalo mišljenje, obzirom na saznanja i dostupljenih spisa, i nije utvrdilo kako je zamjenica gradonačelnika u sukobu interesa.

-Obzirom kako je Tokić radila idejni projekt za tvrtku Primorje gradnja prije stupanja na dužnost i što tijekom obnašanja dužnosti ne postoje okolnosti sukoba interesa, odnosno kao zamjenica nije ništa odlučivala za to trgovačko društvo  – ističe Martina Jurišić, glasnogovornica Povjerenstva. Uputa koja je izrečena jest kako zamjenica odsad pa nadalje treba izuzimati od svih postupaka, procesa, donošenja odluka koji su u nadležnosti Grada Dubrovnika, a koji se odnose na trgovačka društva s kojima je surađivala pa tako i na ‘trgovačko društvo Primorje gradnja’, rekla je Jurišić.

Podsjetimo, zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić bila je suspendirana s dužnosti zamjenice do pravorijeka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Razlog tome jest njeno sudjelovanje u izradi idejnog rješenja tvrtke Primorje gradnja, koja je, podsjetimo, iskazala interes za kupnju 700 ‘kvadrata’ gradskog zemljišta u Janjinskoj ulici. Iako je Tokić s Primorje gradnjom ugovor potpisala prije nego što je uopće postala HDZ-ovom kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika, Mato Franković je želio otkloniti svaku sumnju u mogući sukob interesa.

Pročitajte još

TRAŽE STATUS SLUŽBENE OSOBE Strukovna komora osudila napad na zaštitare u Zračnoj luci

Dulist

Posljednji ispraćaj Luke Korde sutra na Grudi

Dulist

Luka 11,8 milijuna kuna u plusu, nagrade jubilarcima tvrtke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija