Natrag
21.2.2019 06:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Orkestar nezadovoljan Tarbukom

23.5.2013 @ 17:03 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

Privremeni glavni dirigent Dubrovačkog simfonijskog orkestra Mladen Tarbuk nije dobio podršku Stručnog vijeća te ustanove u izboru za šefa dirigenta.Točnije, većinu glasova dobio je dirigent Robert Homen.

Naime, Stručno vijeće DSO-a Tarbuku je dalo 12 glasova, Homen je dobio 18, dok su 4 glazbenika ostala suzdržana. Inače, Homen je rođen 7. lipnja 1972. u Kotoru, a diplomirao je dirigiranje 1997. na Glazbenoj akademiji u Zagrebu.

– Službeno još ništa ne znam jer sjednica Upravnog vijeća još nije održana. Jučer je održana sjednica Stručnog vijeća, odnosno održano je glasovanje svih svirača u Orkestru, ali prije sjednice UV-a ne bih komentirala rezultate glasovanja. Svakako će se ispoštovati zakonska procedura, držat ćemo se zakonskih okvira u svemu – izjavila je za duList predsjednica Upravnog vijeća DSO-a Ivona Labaš.

Tarbuk je, inače, zaposlen kao direktor glazbenog programa na Dubrovačkim ljetnim igrama i predavač na Akademiji glazbenih umjetnosti, a u javnosti je ostao poznat još  2004. kada je bio osumnjičen za malverzacije dok je obavljao dužnost intendanta zagrebačkoga Hrvatskog narodnoga kazališta.

Vrijedi napomenuti i kako Tarbuk inače ima loša iskustva s natječajima. Naime, već je odbijen u Zagrebačkoj filharmoniji, Operi HNK i Simfonijskom orkestru HRT-a.

Podsjetimo, sredinom travnja Upravno vijeće Dubrovačkog simfonijskog orkestra raspisalo je natječaj za izbor i imenovanje glavnog dirigenta u trajanju od četiri godine nakon što je maestro Zlatan Srzić bio prisiljen zbog zdravstvenih problema povući se s te dužnosti. Na njegovo mjesto šefa dirigenta privremeno je postavljen upravo Mladen Tarbuk.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana