Natrag
19.3.2019 22:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

ORGANSKO ONEČIŠĆENJE Vodovod: ‘Riječ je o prirodnom procesu ispiranja podzemlja i nadzemlja’

30.8.2018 @ 13:17 Dulist Aktualno

Podijelite:

Nakon razdoblja bez kiša, prilikom prvih većih oborina uobičajeno dolazi do procesa ispiranja podzemlja i nadzemlja. Riječ je o prirodnom procesu tijekom kojeg dolazi do pojačane pojave donosa organskog onečišćenja, koje potom podzemljem dolazi do vodozahvatnog područja – stoji u priopćenju Vodovoda Dubrovnik na temu poteškoća u dezinfekciji izvorišta Ombla.

Kako dalje ističu, nadležne službe Vodovoda 24 sata vrše i nadziru dezinfekciju, čime osiguravaju mikrobiološku čistoću vodoopskrbne mreže.

– Učinke dezinfekcije prati se i pojačanim analizama uzoraka iz mreže, a isto tako više puta dnevno uzorkuje se sirova voda. Ujedno se održava redovita komunikacija s djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, koji obavljaju fizikalno-kemijske i mikrobiološke analize vode te prate stanje u mreži – naglašavaju.

Iako se Vodovod s ovakvim prirodnim procesima susreće redovito, kako kažu, ovdje se radi o hidrološkim uvjetima koji su teško predvidivi i oni su obično u manjem trajanju pa ovakvo onečišćenje predstavlja iznimku. Analize vode i kontrola mreže obavljaju se stalno te će Vodovod o svim promjenama obavijestiti javnost.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana