Aktualno

ORGANSKO ONEČIŠĆENJE Vodovod: ‘Riječ je o prirodnom procesu ispiranja podzemlja i nadzemlja’

Nakon razdoblja bez kiša, prilikom prvih većih oborina uobičajeno dolazi do procesa ispiranja podzemlja i nadzemlja. Riječ je o prirodnom procesu tijekom kojeg dolazi do pojačane pojave donosa organskog onečišćenja, koje potom podzemljem dolazi do vodozahvatnog područja – stoji u priopćenju Vodovoda Dubrovnik na temu poteškoća u dezinfekciji izvorišta Ombla.

Kako dalje ističu, nadležne službe Vodovoda 24 sata vrše i nadziru dezinfekciju, čime osiguravaju mikrobiološku čistoću vodoopskrbne mreže.

– Učinke dezinfekcije prati se i pojačanim analizama uzoraka iz mreže, a isto tako više puta dnevno uzorkuje se sirova voda. Ujedno se održava redovita komunikacija s djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, koji obavljaju fizikalno-kemijske i mikrobiološke analize vode te prate stanje u mreži – naglašavaju.

Iako se Vodovod s ovakvim prirodnim procesima susreće redovito, kako kažu, ovdje se radi o hidrološkim uvjetima koji su teško predvidivi i oni su obično u manjem trajanju pa ovakvo onečišćenje predstavlja iznimku. Analize vode i kontrola mreže obavljaju se stalno te će Vodovod o svim promjenama obavijestiti javnost.

Pročitajte još

U SRCU SEZONE Evo koje Libertasove linije neće voziti vikendima i blagdanima!

Dulist

‘DANI SPOJENIH SEMAFORA’ Kolone kroz Župu, naoružajte se strpljenjem

Dulist

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija