Natrag
20.2.2019 14:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

Organizirao prostitutku gostu hotela u Dubrovniku

18.5.2012 @ 18:06 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Splitski policajci priveli su Dubrovčanina i Splićanina pritvorskom nadzorniku zbog kaznenog djela svodništva pet ženskih osoba. Cijeli je slučaj preuzelo Općinsko državno odvjetništvo.

Naime, kako je istaknuto u priopćenju policije, službenici Odjela organiziranog kriminaliteta splitsko-dalmatinske policijske uprave danas su dovršili višemjesečnu istragu nad 53-godišnjakom iz Splita i 43-godišnjakom iz Dubrovnika.
Osnovano se sumnja da je 53-godišnjak počinio pet kaznenih djela svodništva pet hrvatskih državljanki sa splitskog, dubrovačkog i zagrebačkog područja, a 43-godišnjak jedno kazneno djelo svodništva tako što je pomagao Splićaninu pri svođenju jedne od djevojaka.

U priopćenju PU splitsko-dalmatinske nadalje se navodi kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 53-godišnjak od ljeta 2010. do 17. svibnja 2012., s ciljem pribavljanja novca organiziranjem pružanja seksualnih usluga zainteresiranim klijentima, u više hotela i jahti na širem području Splita i Dubrovnika angažirao oštećene ženske osobe, mlađe životne dobi, koje su u dogovoru s njim pružale seksualne usluge različitim muškarcima-klijentima za novac koji bi osumnjičeni, ovisno o trajanju seksualne usluge, plativoj moći klijenta i slobodnoj procjeni, naplaćivao u rasponu od 1500 do 7500 kuna. Novac je zatim dijelio s oštećenim osobama u različitim omjerima, a najčešće je za sebe uzimao 20% novca naplaćenog od klijenata.  

Osumnjičeni 43-godišnjak iz Dubrovnika je u jednom prilikom, u travnju 2012., a u dogovoru sa osumnjičenim 53-godišnjakom, organizirao pružanje seksualne usluge za novac stranom državljaninu u jednom hotelu u Dubrovniku, od strane jedne hrvatske državljanke.

– Shodno utvrđenom, a u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu, te u suradnji sa PU dubrovačko-neretvanskom i PU zagrebačkom, dana 17. svibnja 2012. 53-godišnjak i 43-godišnjak su uhićeni zbog osnova sumnje da su počinili navedena kaznena djela. Temeljem naloga nadležnih sudaca istrage izvršene su dokazne radnje pretrage uhićenih osoba, njihovih domova i sredstava prijevoza, a kojim pretragama su pronađeni dokazi i predmeti bitni za daljnji postupak – navodi se u policijskom priopćenju.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu proslijeđena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u činjenje navedenih kaznenih djela.
 
Foto: www.shutterstock.com

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana