Crna kronika

OPTUŽNI PRIJEDLOG 48-godišnjak ‘projurio’ Župom s 2,6 promila u krvi

OPTUŽNI PRIJEDLOG 48-godišnjak 'projurio' Župom s 2,6 promila u krvi

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 448 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’ te su tako 192 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 5 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 56 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,60 g/kg izmjerena je 48-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je, tijekom kontrole prometa, zaustavljen u popodnevnim satima nedjelje u mjestu Soline u Župi dubrovačkoj.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 48-godišnjak je zadržan u prostorijama policije te će, uz optužni prijedlog biti odveden na Prekršajni sud u Dubrovniku.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist