Natrag
18.2.2019 01:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Optuženi Čolak i Opačak

24.4.2012 @ 19:15 Baldo Marunčić Crna kronika

Podijelite:

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podignulo je optužnicu pred Općinskim sudom protiv Marina Čolaka (28) i Dalibora Opačka (35) zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula 20-godišnja Dubrovkinja Ivana Obad, piše vecernji.hr.

Dvojac se tereti da su 5. studenog 2010. godine na autocesti A-6 u smjeru Rijeke kod Bosiljeva vozili protivno propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prevelikom brzinom i pristajući na sve posljedice koje zbog takve vožnje mogu proizaći, i to Čolak u svom Ferrariju 131 Modena u kojem je suvozačica bila Ivana Obad, a Opačak Nissanom 350 Z.

Čolaka se tereti da je na 1,9 kilometru spomenute autoceste zbog prevelike brzine od 188 kilometara na sat nepravilno procijenio položaj svog vozila u odnosu na druga vozila te, iako to nije mogao učiniti bez ugrožavanja drugih sudionika u prometu, počeo prelaziti iz lijevog pretjecajnog u desni prometni trak pri čemu je zapriječio prolaz okrivljenom Opačku koji je Nissanom 350 nepropisno, na desnom voznom traku, brzinom od 210 kilometara na sat pretjecao Čolaka, a zbog prevelike brzine nije uspio na vrijeme kočiti ni držati dovoljan razmak od vozila prvookrivljenika.

Prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario je u zadnji desni bočni dio Ferrarija 131 Modena nakon čega se vozilo zanijelo i sletjelo udesno izvan kolnika te se zapalilo, a eksplodirao je spremnik za gorivo zbog čega je Čolakova suvozačica Ivana Obad teško ozlijeđena te preminula na mjestu nesreće.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana