Natrag
19.4.2019 20:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

OPSKRBA GRADA UZBURKALA DUHOVE ‘Zar je rješenje da živimo kao u konc-logoru?!’

9.3.2018 @ 22:22 Dulist Politika

Podijelite:

Gradski vijećnici žustro su raspravljali oko točke koja se tiče opskrbe povijesne jezgre, koja bi se po novom Pravilniku trebala obaviti do 8 sati ujutro.

Kako je istaknuo gradonačelnik Mato Franković, novom se odlukom želi smanjiti pritisak vozila iza 8 sati. Najavio je i kako se krenulo s projektom podiznih stupića na Pilama i Pločama kako bi se kontroliralo tko ulazi u Grad, a i radi povećanja sigurnosnog aspekta.

-Strah me da ovom mjerom nećemo riješiti ništa, osim povećati nezadovoljstvo. Mi smo obvezni omogućiti svima koji žive i rade u Gradu funkcioniranje, a to znači i opskrba. Zašto odustajete od promišljanja sustavne opskrbe grada, lijepo je to očekivati kad se završi Centar iza grada. Ovo je vatrogasna mjera, ali nije rješenje – rekao je Vido Bogdanović predloživši da pretovarna stanica primjerice bude u Gružu odakle će se u Grad prevoziti odjednom, rano ujutro preko jednog ili dva dostavljača. Nešto poput vojne operacije, rekao je.

Vijećnik DUSTRA-e Rikard Rossetti mišljenja je kako odluka u praksi neće funkcionirati. Naveo je primjer Ibize gdje vlasnici restorana stanarima sufinanciraju dupla stakla kako im ne bi smetala buka. To je izazvalo reakciju vijećnice Nikoline Soko koja živi u povijesnoj jezgri, a koja se zgrozila preporukom da ljudi u Gradu drže 24 sata zatvorene prozore i upaljenu klimu.

-Zar je to rješenje, ko u konc logoru?! – rekla je Soko.

-Kolegice Soko ako netko spava 24 sata, svaka mu čast – rekao je Rossetti, poručivši joj na kraju da ili ne živi u Gradu ili neka trpi buku.

-Nemate pojma što znači živjeti u Gradu koji nas sve hrani – rekao je Ljubo Nikolić tražeći da se prekine ovakva rasprava.

-Ovo je prevršilo svaku mjeru – zaključio je Nikolić.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana