Natrag
25.3.2019 23:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Oproštaj od padre Pia

22.11.2011 @ 15:02 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
4;4

Podijelite:

Za dugogodišnjeg bolničkog kapelana fra Pia Peića, koji je biskupovim dekretom iz srpnja ove godine razriješen te dužnosti, upriličen je službeni oproštaj u Općoj bolnici Dubrovnik.

Oproštaju su nazočili biskup mons. Mate Uzinić, uprava i bolničko osoblje. U ime liječnika i bolničkog osoblja, na početku službenog oproštaja, pozdrav je uputila dr. Antonela Gverović, nakon čega se i ravnatelj bolnice Branko Bazdan obratio fra Piu te mu darovao zlatnik kao trajnu uspomenu na njegovu službu bolničkog kapelana. Fra Pio je u svom obraćanju govorio o tome kako je postao bolnički kapelan te o povijesti bolničke kapele.

Potom je uslijedila sv. misa u čast Gospe od Zdravlja čiji se blagdan slavio, a tijekom koje je posvećena bolnička kapela. Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Mate Uzinić u koncelebraciji s padre Piom, don Mirkom Maslaćem, novim bolničkim kapelanom, don Marinom Lučićem, don Franjom Dragunom, pomoćnikom bolničkog kapelana i don Željkom Kovačevićem, župnikom sv. Mihajla.
Slavlje je pjesmom uveličao mješoviti zbor župe sv. Križa, koji već tradicionalno na blagdan Gospe od Zdravlja sudjeluje u proslavi.

Biskup Uzinić blagoslovio je i nove postaje križnog puta – diplomski rad šestorice studenata likovne akademije u Širokom brijegu Sveučilišta u Mostaru. 

Fra Piu Peiću, na kraju misnog slavlja, biskup Uzinić je darovao zlatnik s likom Sv. Vlaha, zahvalivši mu se na njegovom zalaganju u radu s bolesnicima. Darove su također uručili i prof. Marija Brčić u ime zbora župe sv. Križa i slikar Eduard Petrić.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana