Zanimljivosti

OPREZA NIKAD DOSTA Nakon koliko korištenja se mora oprati ručnik?

Jeste li znali da je nakon samo četiri upotrebe naš ručnik koji koristimo nakon tuširanja prekriven tisućama bakterija? Naime, brisanjem tijela i lica bakterije najlakše dolaze na njega, iako se koristi nakon što se na neki način ‘očistimo’.

Do ozbiljnijih problema može doći ako na koži nosimo neke opasnije gljivice ili bakterije, bez obzira na tuširanje. One nisu dio prirodne flore naše kože, zdrava osoba nema gljivice na tijelu, navodi se na Zadovoljna.hr.

Tako, na primjer, možete imati tzv. atletsko stopalo (česta gljivična infekcija koja uzrokuje svrbež i crvenilo), a da toga niste ni svjesni. Nakon tuširanja brisanjem na ručnik možete prenijeti gljivice koje onda mogu izazvati različite oblike infekcija na drugim dijelovima tijela.

Takve zaraze nisu svakodnevne, ali itekako su moguće te je zbog toga važno redovito prati ručnike. Ako ste bolesni, stručnjaci preporučuju da perete ručnike nakon 4 do 5 upotreba, a ako ste zdravi – minimalno jednom tjedno.

Pročitajte još

[VIDEO] Po ričeti Marove none skuhajte štufani grah

Dulist

PORAST OD 14 POSTO Hrvati sve više kupuju preko Interneta

Dulist

UHVATILI SMO TRENUTAK Ljubav na Postiri

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija