Aktualno

Oprez, stijena prijeti vozačima!

Oprez, stijena prijeti vozačima!

Jadranska magistrala na potezu od Ilijine glavice do Dupca već je dugo potencionalno opasna dionica za vozače.

Posebno zimi kada se uslijed kiša događaju česti odroni. Iako je taj dio magistrale obložen zaštitnim mrežicama, odroni su skoro svakodnevna pojava u zimskom razdoblju na tom dijelu ceste. Čista je sreća, složit će se mnogi, da dosad nije bilo većeg zla.

Svi pamte događaj prije par godina, kada je taksistu koji je prema Dubrovniku prevozio goste u vjetrobransko staklo doletjela stijena teška dvjesto kila. Par mjeseci kasnije na magistralu, u predjelu Štikovica, doslovno se sručilo pola brda, pa je promet prema Dubrovniku bio paraliziran cijelo jutro.

No, još veću opasnost za vozače, predstavlja nekoliko stotina kilograma teška stijena, koja se nalazi na
padini odmah pokraj Dupca.
 
Stijena klizi prema cesti
 
Upravo ona nekoliko godina klizi prema cesti, te bi se lako mogao dogoditi njen pad. Ne daj Bože da se tom prilikom strovali na neko auto u prolazu. Jedino što ju je do sada držalo je stablo koje je popustilo i sada je stijena u mogućnosti "slobodnog pada".

Iako se o toj stijeni dosta pisalo i upozoravalo na opasnost koju ona predstavlja za vozače, ona još uvijek tamo stoji, izazivajući strah u kosti svim vozačima na tom dijelu Jadranske magistrale. A  vozači na tom dijelu Jadranske magistrale sa zebnjom gledaju u tu stijenu, moleći se da oni ne budu tu kada se i ona „uputi na put“.

Do zatvaranja ovog teksta u našem tiskanom izdanju, dakle u utorak ujutro, nakon više poziva nismo uspjeli doći do šefa ispostave Hrvatskih cesta u Dubrovniku, Jeroslava Šegedina, koji nam se nije javljao na mobitel. Željeli smo ga pitati kada će se ona ukloniti, no odgovor nismo dobili.

Iz Županijskog centra, područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik, nedavno je poslana obavijest kako će sve do kraja godine, svaki dan od 8.30 do 17 sati zbog sanacije pokosa Jadranske magistrale, od Ilijine glavice do Orsule promet biti naizmjeničan, reguliran semaforima i propuštanjem vozila.

Činjenica je kako nadležne službe rade svoj posao, međutim, ključni problem – može se slobodno reći, najveći, još nije saniran, te nema nikakvih naznaka kako bi se isti uopće mogao riješiti. Stoga se postavlja pitanje kako se ovako nešto može uporno – ignorirati.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist