Natrag
22.2.2019 22:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

Oprez, od ponedjeljka djeca u prometu!

31.8.2012 @ 14:34 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Početkom nove školske godine, tijekom mjeseca rujna Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodit će akciju „Poštujte naše znakove“ usmjerenu na zaštitu djece u prometu i sprječavanje

ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu.

U sklopu operativno-preventivnih aktivnosti prvašiće će policajci posjetiti u njihovim školama i pokazati kako se treba ponašati u prometu, a dobit će i prigodne poklone za školu! Također, provodit će se predavanja roditeljima te će se pojačati nadzor prometnica u blizini škola.

Ovo su neki od savjeta policije djeci, roditeljima i vozačima:
Škola je počela, na putu od kuće do škole uvijek s oprezom prelazite cestu. Nikada ne izlazite na cestu između parkiranih automobila jer ste niži i vozači vas ne vide. Ne pretrčavajte bezobzirno cestu i obavezno koristite pješački prijelaz!

Isplanirajte najsigurniji put djetetu od kuće do škole. Pazite kako se ponašate u prometu jer djeca oponašaju vaše postupke!

Poštujte prometne znakove, propise i pridržavajte se sigurnosnih pravila! Kada se približavate pješačkom prijelazu, usporite i propustite pješake. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu! U slučaju opasnosti upozorite zvučnim signalom (trubom) na svoju prisutnost!

U blizini škola, vrtića i u zonama smirenog prometa usporite i vozite oprezno! Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska želi djeci i roditeljima uspješan početak nove školske godine.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana