Aktualno

OPOZIV PROIZVODA Salmonela pronađena u mljevenom svinjskom mesu

OPOZIV PROIZVODA Salmonela pronađena u mljevenom svinjskom mesu

Bakterija salmonela ponovno je pronađena u mesu. Ovog puta riječ je o mljevenom svinjskom mesu proizvođača PPK Karlovačka mesna industrija koje na tržište stavlja Lidl.

-Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda „Mljeveno svinjsko meso“, LOT 7077, roka trajanja 24. 03. 2017. radi utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella spp.

Dana 31. 03. 2017. godine Ministarstvo poljoprivrede zaprimilo je obavijest od subjekta u poslovanju s hranom Lidl Hrvatska d.o.o. k.d., Ulica kneza Ljudevita Posavskog 53, Velika Gorica da je tijekom provođenja redovitih samokontrola u proizvodu „Mljeveno svinjsko meso“ utvrđena prisutnost bakterije Salmonella spp. Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu. S obzirom da je rok trajanja proizvoda istekao i uzimajući u obzir mogućnost zamrzavanja istog u kućanstvima subjekt u poslovanju s hranom Lidl Hrvatska d.o.o. k.d. poziva potrošače da navedeni proizvod vrate u najbližu poslovnicu – navode u Hrvatskoj agenciji za hranu, a sve detalje možete pogledati na Lidlovoj službeno stranici.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist