Politika

OPORBA PREDLOŽILA PREKID DO SUTRA Sjednica se nastavlja – do dugo u noć

OPORBA PREDLOŽILA PREKID DO SUTRA Sjednica se nastavlja - do dugo u noć

Ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić izvijestio je gradske vijećnike o poslovanju ove ustanove u 2019. godini.

-Nastavili smo s nizom raznovrsnih programa kako bi se ispunila vizija i misija ove ustanove – rekao je uvodno Matić. Prošle godine ovu je ustanovu posjetilo 43 370 posjetitelja, što je najveći broj od osnutka. Od ukupnog broja posjetitelja, 76 posto odnosi se na strance.

Tatjana Šimac Bonačić pohvalila je njegov rad i rad ove ustanove.

-Uvijek treba pohvaliti ovako malu ustanovu – rekla je dalje dodavši kako je to bila uspješna godina s pozitivnim saldom. Njenu izjavu potpisao je Marko Potrebica.

Potom se javio Željko Raguž, koji podržava rad Nikše Matića.

-Dobili smo svi materijale, a ostalo je još 28 točaka. Neka ravnatelji i direktori obrazlažu ako bude pitanja – apelirao je na vijećnike Raguž.

Jadran Barač, uvažavajući čelne ljude svih ustanova i tvrtki predložio je da se sjednica privede kraju kroz sat vremena i da se sutra nastavi.

-Ovo ne radim jer mi se ne da i jer sam lijen. Sjednica je bila iscrpljujuća – rekao je Barač.

Blaž Pezo replicirao je Baraču.

-Razočaran sam da na početku sjednice niste imali na umu ova izvješća pa ni kad sam predlagao da se maknu vijećnička pitanja. Upravo radi njih koji nas cijeli dan čekaju večeras ćemo ovo odraditi – rekao mu je Pezo.

Maro Kristić složio se kako se jako dugo raspravlja.

-Suludo je nakon deset mjeseci raspravljati o izvješćima za 2019. godinu. To su izvješća koja bismo trebali primiti na znanje. U većini društava situacija je s COVIDOM potpuno drukčija. Podnijeli smo zahtjev za tematsku sjednicu o financijskom stanju te bih se pridružio ovoj inicijativi – rekao je Kristić složivši se da će ovo potrajati satima.

-Kolege koje su prigovarale gradskoj upravi i tražile da imamo izvješća, one nam sad govore što treba, a što ne treba. Ne cijenite njih i njihov trud. Jer da cijenite ne bismo četiri sata potrošili na Mali Stradun – rekao je Pezo Kristiću. Potom se javio Jadran Barač koji je rekao kako jedna točka ne isključuje druge.

-Ulazimo u fazu kad su svi više van sebe i kad je besmisleno raspravljati – rekao je dalje.

Gordan Špero rekao je kako tu ima i vijećnika koji ne mogu i sutra izostati s posla, dok se Pezo složio s Baračem da će se danas raspravljati o svakoj temi koliko treba.

Marko Potrebica je potom ‘presjekao’.

-Meni je najviše potrebna količina koncentracija. S obzirom da nas ravnatelji čekaju cijeli dan, sveo sam njihovu raspravu na pet minuta i dat ćemo poštovanje njihovom radu. Svima smo rekli da se mogu osvrnuti na ovu godinu. Možete sudjelovati u raspravi ili ne, ali oni će iznijeti svoja izvješća – rekao je Potrebica.

 

 

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist