Natrag
18.6.2018 07:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

OPORBA PRED UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA Tko nakon Andra i Mladena?

29.9.2017 @ 23:05 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

Dok je dubrovački HDZ nakon trijumfa na lokalnim izborima u velikom ‘udarničkom’ zamahu, oporba se polako budi iz nesvjestice nakon pretrpljenog izbornog ‘nokauta’. I SDP-u i HNS-u slijede unutastranački izbori, a u obje stranke malo toga se može znati za sigurno.

Gojun ne bi više
Počnimo s dubrovačkim SDP-om, koji na neki način čeka kako će se rasplesti situacija na nacionalnoj razini. Na Iblerovom trgu, naime, već duže vrijeme raste nezadovoljstvo radom trenutnog predsjednika Davora Bernardića, a puno se očekuje od sastanka Glavnog odbora u iduću subotu. Kako za ‘Berovu’ budućnost, tako i za proces unutarstranačkih izbora.

-Čekamo odluku Glavnog odbora o raspisivanju unutastranačkih izbora. Po Statutu SDP-a stranka je dužna 180 dana nakon lokalnih izbora raspisati izbore. Međutim, u izradi su izmjene i dopune Statuta s ciljem demokratizacije pa je privremeno to obustavljeno. U subotu na Glavnom odboru će se znati hoće li se izbori raspisati po starim ili novim pravilima, ovisno o dinamici donošenja izmjena i dopuna Statuta. Ako bi se išlo po novim pravilima, onda će se izbori održati u veljači ili ožujku 2018. godine – izjavio je za DuList predsjednik dubrovačke organizacije SDP-a Mladen Gojun. Na pitanje hoće li se osobno kandidirati za novi mandat Gojun je imao jasan odgovor.
-Neću se kandidirati za novi mandat, a vidjet ćemo tko će biti kandidati.

Je li ostavio nasljednika? Tko je mogući nasljednik Davora Penića u županijskom SDP-u, ali i Andra Vlahušića u dubrovačkom HNS-u potražite u tiskanom izdanju DuLista. 

 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana