Aktualno

Opet sukob između direktora i radnika Libertasa

Nije trebalo dugo čekati na ponovno zaoštravanje odnosa na relaciji direkor Libertasa Đuro Deranja i predstavnici radnika.

I to ponovno zbog nabavke novih autobusa i sistema naplate.

Danas je naime Radničko vijeće održalo sastanak s direktorom Deranjom, rekao nam je predsjednik Radničkog vijeća Ivo Klaić, koji je upozorio da 8 niskopodnih ISUZU autobusa koje uprava namjerava nabavit, nisu nimalo kvalitetni. 

-Druga dva ISUZU autobusa su isprovana i oni valjaju za naše područje, no ti niskopodni autobusi nisu uopće testirani. Pa njih ne vozi nitko u Hrvatskoj. Još smo mu predložili da uzme jedan preko ljeta i da ga testira. Ali kažem vam, ti autobusi, sa 200 konja nisu kvalitetni. Kad se još upali klima, morat ćemo ga gurat uz Boninovo. No, on nas ne sluša – istiće Klaić i dodaje kako Libertasu u ovo krizno vrijeme ne treba nikakav novi sistem naplate jer je postojeći kvalitetan.

– Sada se čeka odluka Gradskog vijeća -dodao je Klaić.

Na ovom sastanku poteglo se pitanje ponovnog uspostavljanja Libertasove linije za Orebić. No, ovoga puta takav prijedlog odbija načelnik Općine Orebić Tomsislav Jurjević.

– Bio sam u kontaktu s načelnikom Jurjevićem. Čak je i Deranja pristao na pregovore o uspostavanju te linije, no sada načelnik Jurjević ne želi o tome razgovarati. On jednostavno ne želi razgovarati s Androm Vlahušićem, Perom Vićanom i Đurom Deranjom te je mišljenja da su o tome trebali razgovarati u svibnju – ispričao nam je Ivo Klaić. 

Pročitajte još

Studentski dom otvara vrata na proljeće. Cijena smještaja – 810 kuna

Maria Prkut

Jesu li putnici s izletničkih autobusa ‘pregazili’ kruzeraše?

Iva Dedo

VELIKI JUBILEJ Zahvala na misnom slavlju za 100 godina života Dragice Capurso

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija