Aktualno

Opet sukob između direktora i radnika Libertasa

Opet sukob između direktora i radnika Libertasa

Nije trebalo dugo čekati na ponovno zaoštravanje odnosa na relaciji direkor Libertasa Đuro Deranja i predstavnici radnika.

I to ponovno zbog nabavke novih autobusa i sistema naplate.

Danas je naime Radničko vijeće održalo sastanak s direktorom Deranjom, rekao nam je predsjednik Radničkog vijeća Ivo Klaić, koji je upozorio da 8 niskopodnih ISUZU autobusa koje uprava namjerava nabavit, nisu nimalo kvalitetni. 

-Druga dva ISUZU autobusa su isprovana i oni valjaju za naše područje, no ti niskopodni autobusi nisu uopće testirani. Pa njih ne vozi nitko u Hrvatskoj. Još smo mu predložili da uzme jedan preko ljeta i da ga testira. Ali kažem vam, ti autobusi, sa 200 konja nisu kvalitetni. Kad se još upali klima, morat ćemo ga gurat uz Boninovo. No, on nas ne sluša – istiće Klaić i dodaje kako Libertasu u ovo krizno vrijeme ne treba nikakav novi sistem naplate jer je postojeći kvalitetan.

– Sada se čeka odluka Gradskog vijeća -dodao je Klaić.

Na ovom sastanku poteglo se pitanje ponovnog uspostavljanja Libertasove linije za Orebić. No, ovoga puta takav prijedlog odbija načelnik Općine Orebić Tomsislav Jurjević.

– Bio sam u kontaktu s načelnikom Jurjevićem. Čak je i Deranja pristao na pregovore o uspostavanju te linije, no sada načelnik Jurjević ne želi o tome razgovarati. On jednostavno ne želi razgovarati s Androm Vlahušićem, Perom Vićanom i Đurom Deranjom te je mišljenja da su o tome trebali razgovarati u svibnju – ispričao nam je Ivo Klaić. 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist