Aktualno

OPET SMO NA PRVOM MJESTU Cijena ‘kvadrata’ kuće u Dubrovniku 5 tisuća eura

OPET SMO NA PRVOM MJESTU Cijena 'kvadrata' kuće u Dubrovniku 5 tisuća eura

U Dubrovniku je u listopadu prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosila 3.926 eura, dok je prosječna tražena cijena kvadrata kuće iznosila 4.711 eura. Tako smo i dalje na prvom mjestu po pitanju cijena kvadrata nekretnina.

Koliko je to u odnosu na ostatak države, najbolje oslikava usporedba da je iznos od 78 tisuća eura u Dubrovniku dostatan za kupnju dnevnog boravka veličine 20-ak kvadrata, dok se istovremeno u Sisku može kupiti stan veličine stotinjak kvadrata, ističu iz Njuškala.

U ovom trenutku je na Njuškalu oglašeno 163 tisuće nekretnina. Prema novom istraživanju, tražene cijene nekretnina na prodaju pokazuju godišnji rast viši od 6 i pol posto. Gledamo li zasebno samo stanove u Hrvatskoj, njihove tražene cijene pokazuju godišnji rast od 8 posto, dok godišnji rast traženih cijena kuća u istom periodu bilježe rast više od 4 posto.

Interes za nekretninama u Republici Hrvatskoj raste iz godine u godinu pa je tako u ovoj godini zabilježeno čak 13 posto više posjeta na Njuškalovu kategoriju Nekretnine u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Samo u prošlom mjesecu Njuškalo je zabilježio gotovo 12 i pol milijuna detaljnih pregleda nekretnina.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist