Županija

OPĆINSKO VIJEĆE Župski čelnici doznali slučajno – dio Hotela Plat ići će na tržište!

OPĆINSKO VIJEĆE Župski čelnici doznali slučajno - dio Hotela Plat ići će na tržište!

Župski vijećnici, a i sam načelnik Silvio Nardelli, ogorčeni su činjenicom kako ih vlasnik Hotela Plat, tvrtka KHA, na svim dosadašnjim sastancima i prezentacijama budućeg ulaganja nije obavijestio kako će se dio budućeg kompleksa dati na tržište.

Pitanje je potaknuo vijećnik Mato Miloslavić na večeras održanom Općinskom vijeću, a tijekom rasprave o prihvaćanju koncepta urbanističko-arhitektonskog rješenja za zonu ugostiteljsko-turističke namjere iz UPU-a Plat.

-Nitko nam nije rekao da će dio prostora biti u ‘time-share’ odnosu i da će dio toga ići na tržište. To je vjerojatno zakonom dozvoljeno, ali mi smeta jer nam je to prešućeno. Prodaja nekretnina nije baš bezazlena stvar i to mijenja kvalitetu cijele priče – rekao je na sjednici Vijeća Miloslavić dodavši kako je takvo dovođenje u zabludu frustrirajuće.
Načelnik Silvio Nardelli potvrdio je kako Općini to nije prezentirano ni na jednom radnom sastanku, a želja investitora o gradnji apartmana koji bi se stavili na prodaju na tržište, nešto slično kako je to napravljeno u Vrtovima sunca, nije ukazana ni članovima Povjerenstva koje je odlučivalo o konceptu već spomenutog rješenja.

-Sasvim slučajno smo doznali njihove namjere, i to nam je tada i potvrđeno, a ostavili su upitnim koliko će kapaciteta biti u tim apartmanima. To je krajnje nekorektno jer je i naša želja da se Hoteli Plat stave čim prije u funkciju. Mi danas prihvaćamo njihov koncept uz poštivanje svih odredbi Urbanističkog plana, ali zakon imdopušta gradnju tog tipa smještaja, što ćemo provjeriti 18 puta – rekao je Nardelli, dodavši kako je općina investitoru čak ponudila mogućnost izmjene prostorno-planske dokumentacije, tamo gdje je to zakonom moguće, a kako bi se otklonile neke eventualne kočnice u nastavku projekta. U projekt se krenulo partnerski, ali općina će, naglasio je štititi javni interes.  Dodao je kako postoji niz problema koje treba rješavati te da će se omogućiti gradnja sukladno prostorno-planskoj dokumentaciji, a ne pod cijenu da će se to ‘općini lomiti o glavu’.

Na sjednici se čulo kako je dio Hotela Plat zona namijenjena isključivo hotelskom smještaju, dok su istočna i zapadna zone vila.

-Turistička zona u dijelu kojeg su kupili predviđa hotelski smještaj, a sad je napravljena razlika u vrsti hotela pri čemu je apart hotel isto hotel te se građevinski može razdvojiti, a to su zapravo ti apartmani, a vodi se kao hotel. No sad je pitanje kako će oni to uklopiti i mogu li to napraviti ili ne. Odgovor o načinu korištenja nismo još dobili – objasnio je Jure Marić, voditelj odsjeka za komunalno gospodarstvo.

-Ministarstvo će pogodovati Todoriću i napravit će zakon prema njemu, a mi tada možemo samo plakati – rekao je vijećnik Jozo Butigan.
Inače, vijećnici su večeras prihvatili odluku Povjerenstva koje je od tri ponuđena varijantna rješenja koncepta arhitektonsko-urbanističkog rješenja izabralo ono tvrtke Scott Brownrigg, koje uvjetno zadovoljava uvjete propisane UPU-om, a za koje je načelnik Nardelli ustvrdio da je izvanredno. Koncept je prihvaćen, ali uz određene uvjete, a jedno od njih odnosi se i na visinu bivšeg Hotela Ambasador u odnosu na kotu javne prometnice. Kako je naglasio Marić, ovo varijantno rješenje nije ni idejni ni glavni projekt.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist