Županija

OPĆINSKO VIJEĆE Konavle će tražiti nove trase brze ceste i plinovoda

OPĆINSKO VIJEĆE Konavle će tražiti nove trase brze ceste i plinovoda

Konavoski vijećnici ovog su četvrtka u Villi Banac raspravljali o osam točaka dnevnog reda na drugoj sjednici Općinskog vijeća.

Sjednica je otvorena polugodišnjim izvješćem o izvršenju proračuna Općine Konavle koji je jednoglasno prihvaćen, ali i pohvaljen za transparentnost od strane i vladajućih i oporbenih vijećnika. Jednoglasno su prihvaćene i donesene i odluka o izradi ciljanih izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Općine Konavle, odluka o usvajanju Strategije upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Općine Konavle za razdoblje od 2017. do 2020. godine pri čemu se govorilo i o nerazvrstanim cestama koje su popisane i koje će biti ucrtane i uknjižene kako bi općina mogla raspolagati njima na svrsishodan način, odluka od usvajanju Plana upravljanja imovinom u vlasništvu općine te godišnji plan razvoja Civilne zaštite na području Općine Konavle.

Vijeće je prihvatilo i prijedlog Zaključka o raskidu ugovora o partnerskom odnosu u širenju distributivne telekomunikacijske kanalizacije (DTK), pravu korištenja javnih površina i ugovora u pravnu služnosti zaključenog s HT – Hrvatske telekomunikacije d.d., pa je prihvaćen ugovor o zastupanju s odvjetnicom Katjom Jajaš. Donesena je i odluka o osnivanju privremenog radnog tijela – Odbora za mjesnu samoupravu.

Tijekom vijećničkih pitanja zamjenicu predsjednika Općinskog vijeća Luciju Miljanić zanimalo je stajalište oko prijedloga brze ceste i plinovoda, na što su svi vijećnici ustvrdili da brza cesta i plinovod u predloženom obliku nije prihvatljiva za Konavle jer je nagrdila izgled Konavoskog polja. Vijećniku Ivu Cvjetkoviću je na pitanje o putu Karasovići – Konfin, kao i kanalizaciji Molunat, odgovoreno da je dobivena građevinska dozvola za izgradnju novog graničnog prijelaza Konfin, a ti radovi bi sa sobom vukli i radove na poboljšavanju prometnice, dok su sredstva za Kanalizacijski sustav Molunat odobrena te se idući tjedan potpisuje ugovor s izvođačem za Kanalizacijski sustav Gruda.

Vijećnica Ljubica Brailo je postavila pitanje o školi u Cavtatu, te je odgovoreno da je riječ o velikoj investiciji koju Općina sama ne može podnijeti pa se čeka pomoć države, dok je vijećnik Nikola Meštrović na upit o rivi u Cavtatu dobio odgovor da projekt već postoji, te da će prije ikakvih radova isti biti predstavljen javnosti koja će moći iznijeti svoje mišljenje. Na kraju, na upit vijećnika Vlaha Muja o fazi radova na arheološkom muzeju odgovoreno je da će muzej u Pridvorju biti otvoren na Dan općine.

Izvor: Općina Konavle; Foto: ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist