Natrag
20.3.2019 06:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Općinama prijeti zabrana odlaganja na Grabovici!

8.12.2011 @ 14:00 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Nećemo dopustiti da se Napulj dogodi u Dubrovniku – rekao je vrlo oštro gradonačelnik

Andro Vlahušić najavivši mogućnost donošenja odluke o zabrani odlaganja otpada na Grabovici svima osim gradu Dubrovniku.

To je restriktivna mjera koju će grad biti prisiljen provesti ukoliko se na sastanku u siječnju sa Županijom i drugim općinama ne nađe neko rješenje. Jer, kako je rekao zamjenik gradonačelnika Niko Šalja u optimističnoj verziji Grabovica se smećem današnjim tempom može puniti još dvije godine. I tada se smeće neće imati gdje odlagati, a kako sada stvari stoje u tom se roku neće izgraditi Županijski centar za gospodarenje otpadom.

– Početkom siječnja morat ćemo obaviti vrlo ozbiljan razgovor sa Županijom i drugim općinama, jer je Grabovica došla do svojih gornjih kapaciteta i ona se dalje širiti ne može. Pošto je Županijski centar za gospodarenje otpadom u realizaciji već 5-6 godina, grad će možda biti prisiljen donijeti odluku da samo grad Dubrovnik može odlagati smeće na Grabovici, a sve druge općine će morati pronaći neko drugo odlagalište. Ne možemo sebi dopustiti da nemamo gdje odlagati smeće jer netko drugi nije napravio svoj dio posla – kritičan je bio Vlahušić, koji je na kraju naglasio kako će najavljeni sastanak biti vrlo tvrd i vrlo težak.

Šalja je pak istaknuo kako će se na sastanku, koji je već ranije bio iniciran, ali je zbog izbora prolongiran na siječanj, pokušati dogovoriti i vidjeti koji su daljnji koraci da se ne bi doveli u bezizlaznu situaciju.

– Situacija nije dobra. Moramo se nekako zaštititi, možda čak i primjenom ovako restriktivnih mjera da se ne dovedemo u situaciju da nemamo gdje odvoziti smeće – zaključio je Niko Šalja.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana