Natrag
17.2.2019 23:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Općina Župa dubrovačka pomoći će pri kupovini udžbenika

12.8.2015 @ 6:24 Dulist Županija

Podijelite:

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za potporu obiteljima za kupnju knjiga i ostalog školskog pribora djeci u školskoj godini 2015/2016 objavit će se početkom školske godine kad će osnovne i srednje škole početi izdavati potvrde o upisu djece – obavještavaju iz Općine Župa dubrovačka.

Naime, Općinsko vijeće Općine prihvatilo je prijedlog odluke kojom se želi pomoći roditeljima slabijeg imovnog stanja pri kupnji knjiga i ostalog školskog pribora za djecu koja se redovno školuju.

Ove školske godine namjera je obuhvatiti što veći broj korisnika s područja Župe dubrovačke, pa je tako cenzus  primanja po članu obitelji povećan s prošlogodišnjih 1.700 na 2.000 kuna po članu obitelji, a iznosi potpora prilagođeni potrebama djece ovisno o stupnju školovanja.

Tako će se za osnovno obrazovanje od 1. do 4. razreda roditeljima isplatiti iznos od 500 kn po djetetu, od 5. do 8. razreda 700 kn, a iznos od  1.000 kn za djecu u srednjoj školi.

Jednoroditeljskim obiteljima i djeci bez oba roditelja koji u rujnu podnesu zahtjev, potpore će se isplatiti bez obzira na visinu mjesečnih primanja.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva u kojem će biti navedena sva potrebna dokumentacija objavit će se 4. rujna na službenim stranicama Općine Župa dubrovačka, te u lokalnim medijima.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana