Županija

OPĆINA KONAVLE Prihvaćen prijedlog za osnivanje Zaklade za pomoć osobama slabijeg imovnog stanja

Na sjednici Općinskog vijeća Konavala prihvaćen je prijedlog za osnivanje Inicijativnog odbora za osnivanje Zaklade za pomoć obiteljima i osobama slabijeg imovnog stanja.

Načelnik Lasić je uvodno istaknuo kako o ovakvoj Zakladi za potrebite razmišlja već duže vrijeme.

-Moja želja je da ovdje ne bude stranačkog preglasavanja nego da u ovaj Odbor uđu članovi svih stranaka i nezavisnih lista koje su u Vijeću, a kasnije da u Upravi Zaklade budu nestranački predstavnici. Osnivač Zaklade bit će Općina Konavle, a moći će joj se priključiti ostali gospodarski subjekti kao i privatne osobe. Sredstva bi se skupljala putem donacija, a novac bi se dijelio na transparentan način. Želimo ljude potaknuti da što više doniraju u ovu svrhu. Vodilje u ovom projektu su nam Zaklada Blaga djela i obitelj Račić – rekao je načelnik. U Odbor su izabrani Ljubica Brailo, Jure Magud, Vlaho Mujo, Vlaho Mihatović i Luko Šubašić.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

MJERE OPREZA U HRVATSKOJ Evo gdje možete saznati sve informacije o koronavirusu

Dulist

U BRUXELLESU Župan o izazovima pred lokalnom demokracijom

Dulist

ADIO DUNDO NIKO Preminuo posljednji konavoski šuster

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija