Županija

OPĆINA KONAVLE Brojnim nagradama potvrđena rekordna turistička sezona

OPĆINA KONAVLE Brojnim nagradama potvrđena rekordna turistička sezona

U Solinu je, od 13. do 16. studenog, održan 26. Interstas, manifestacija i smotra turizma, filma i krajobraza te 22. ITF’CRO – festival turističkog filma i 17. KEA-CRO – predstavljanje hrvatskih gradova/mjesta za ‘Međunarodni zlatni cvijet – CiB 2019.’.

Općina Konavle, Cavtat kao kandidat, u vrlo je jakoj međunarodnoj konkurenciji, s preko 2700 prijavljenih kandidata osvojila srebro i jedinstvenu nagradu – posebno priznanje za izvrsnost u prezentaciji bogatstva nacionalne kulturne baštine. Načelnik Božo Lasić je nagrađen priznanjem INTERSTAS 2019. dok je TZ Konavle nagrađena kolektivnom nagradom GOLDEN INTERSTAS 2019.

Nagrade su preuzeli zamjenik načelnika Ivo Radonić i direktor TZ Konavle Frano Herendija.

Posljedna turistička sezona bila je rekordna, a za Općinu Konavle stiglo je nekoliko velikih priznanja. Cavtat je na Danima hrvatskog turizma osvojio prvo mjesto – Turistički cvijet u kategoriji Malo misto. Ovogodišnji niz nagrada počeo je među Top 10 European Best Destinations u kategorijima ‘Najbolja romantična destinacija’ i ‘Najbolja destinacija za ljubitelje prirode’.

Nakon toga je slijedila još jedna međunarodna nagrada Srebrni cvijet u organizaciji svjetske krajobrazne asocijacije Communities in Bloom – CIB čiji su dobitnici proglašeni na završnoj ceremoniji održanoj u kanadskom gradu Yarmouthu.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist