Županija

OPĆINA KONAVLE Brojnim nagradama potvrđena rekordna turistička sezona

U Solinu je, od 13. do 16. studenog, održan 26. Interstas, manifestacija i smotra turizma, filma i krajobraza te 22. ITF’CRO – festival turističkog filma i 17. KEA-CRO – predstavljanje hrvatskih gradova/mjesta za ‘Međunarodni zlatni cvijet – CiB 2019.’.

Općina Konavle, Cavtat kao kandidat, u vrlo je jakoj međunarodnoj konkurenciji, s preko 2700 prijavljenih kandidata osvojila srebro i jedinstvenu nagradu – posebno priznanje za izvrsnost u prezentaciji bogatstva nacionalne kulturne baštine. Načelnik Božo Lasić je nagrađen priznanjem INTERSTAS 2019. dok je TZ Konavle nagrađena kolektivnom nagradom GOLDEN INTERSTAS 2019.

Nagrade su preuzeli zamjenik načelnika Ivo Radonić i direktor TZ Konavle Frano Herendija.

Posljedna turistička sezona bila je rekordna, a za Općinu Konavle stiglo je nekoliko velikih priznanja. Cavtat je na Danima hrvatskog turizma osvojio prvo mjesto – Turistički cvijet u kategoriji Malo misto. Ovogodišnji niz nagrada počeo je među Top 10 European Best Destinations u kategorijima ‘Najbolja romantična destinacija’ i ‘Najbolja destinacija za ljubitelje prirode’.

Nakon toga je slijedila još jedna međunarodna nagrada Srebrni cvijet u organizaciji svjetske krajobrazne asocijacije Communities in Bloom – CIB čiji su dobitnici proglašeni na završnoj ceremoniji održanoj u kanadskom gradu Yarmouthu.

Pročitajte još

ŽUPA DUBROVAČKA Raspisan natječaj za davanje u zakup javnih površina

Dulist

U ŽUPANIJI Vlada dosad isplatila 106 milijuna kuna potpore za 16 tisuća zaposlenika

Dulist

MINIRANJE ISPOD PELJEŠKOG MOSTA 250 tona težak pilot zaglavio u stijeni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija