Crna kronika

OPASNO SE PRIBLIŽIO GRANICI Desant konavoskih vatrogasaca na požar kraj Karasovića

OPASNO SE PRIBLIŽIO GRANICI Desant konavoskih vatrogasaca na požar kraj Karasovića

Konavoski vatrogasci krenuli su u desant na požar koji već osmi dan bukti na teritoriju Crne Gore, u blizini granice s Hrvatskom na predjelu Karasovića. Javio nam je to zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Konavle Mario Magud dodavši kako se požar opasno približio državnoj granici.

Podsjetimo, požar je izbio prije osam dana nakon udara groma, a jučer se nalazio na nekih 300 metara od državne granice. Konavoski vatrogasci danima prate situaciju, a još jučer nam je zapovjednik Magud najavio kako će biti spremni ukoliko se približi granici te da će ga pokušati zaustaviti na samom vrhu brda da ne bi zaprijetio Đurinićima.

-Požar i dalje pomalo, ali sigurno napreduje prema hrvatskoj granici i sve je veći. Trenutno je na nekih 300 metara od državne granice. Pratimo ga i to je nažalost sve što možemo u ovom trenutku, a prema riječima njihovih zapovjednika riječ je o potpuno nepristupačnom terenu kojemu oni ne mogu prići – rekao nam je u popodnevnim satima četvrtka Mario Magud.

Zračne snage i Hrvatske i Crne Gore proteklih su dana bile angažirane na gašenju, no kako nam je Magud još jučer rekao, kod ovakvih požara treba se jedino uzdati u kišu. Nažalost, kiše nema na vidiku.

Foto: Facebook/JVP Konavle

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist