Aktualno

OPASNA IGRA Tko je laserom ometao zrakoplov pri slijetanju na Čilipe?

OPASNA IGRA Tko je laserom ometao zrakoplov pri slijetanju na Čilipe?

Posada na večernjem letu OU/CTN664 iz Zagreba, prošli je četvrtak prilikom finalnog prilaza stazi 12 ZL Dubrovnik, ometana laserom iz smjera Cavtata.

Spomenuto ometanje laserom, zabilježeno na našem aerodromu, prvi je takav slučaj u 2017. godini, kako je istaknuo prvi časnik na zrakoplovu Airbus 320 Tomislav Dolovski u razgovoru za Avioradar.

Dolovski, koji je zadužen za sigurnost u Croatia Airlinesu, rekao je kako je ovo ozbiljan problem i naglasio kako se u ovakvoj opasnoj situaciji kao posljedica može javiti i trajno oštećenje vida.

-Ometanje zrakoplova laserom u toj finalnoj fazi leta može imati katastrofalne posljedice te je ta ‘igra’ u našem zakonu opisana kao prekršaj i propisana kazna seže do 15 000 kuna. Nemojmo zaboraviti da u slučaju tih katastrofalnih posljedica više niste u prekršaju već ste počinili kazneno djelo. Pojedine države su se već pobrinule da ste počinitelj kaznenog djela samim ometanjem, što se iskreno nadamo da će biti slučaj i kod nas, što prije – prenosi Avioradar i apelira građane da ‘takve stvari ne rade i da prijave počinitelje policiji ako uoče da to netko radi’.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist