Grad

OPASAN ZA PROLAZNIKE Obnavlja se dotrajali krov na Luži

OPASAN ZA PROLAZNIKE Obnavlja se dotrajali krov na Luži

Zavod za obnovu Dubrovnika započeo je radove na sanaciji krova na adresi Luža b.b. zbog lošeg stanja pokrova koji predstavlja opasnost za prolaznike. U obuhvatu projekta, zamijenit će se dotrajali dijelovi krovišta i izraditi novi elementi drvene konstrukcije, skinuti stari pokrov od kupe kanalice, te montirati novi pokrov na način da se stare kupe kanalice postavljaju na poziciju gornje kupe, a nove na poziciju donje kupe te će se izvesti svi prateći radovi.

Interventni radovi sanacije uključeni su u program obnove za 2019. godinu, a izradi troškovnika prethodio je obilazak terena kako bi se utvrdio stupanj oštećenja i usuglasila količina i vrsta potrebnih radova između projektanta i predstavnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.

Nakon postupka jednostavne nabave, ugovor o izvođenju radova sanacije krova na adresi Luža b.b. sklopljen je s tvrtkom Libertas inženjering d.o.o., dok će stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljati tvrtka Canosa inženjering d.o.o. Predviđeno trajanje sanacije je 30 dana, a projekt je prethodno odobrio Konzervatorski odjel u Dubrovniku.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist