Aktualno

ONLINE SAMO IZNIMNO Djeca se u učionice vraćaju 7. rujna

ONLINE SAMO IZNIMNO Djeca se u učionice vraćaju 7. rujna

Od 7. rujna učenici će pohađati nastavu u učionicama uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a u iznimnim slučajevima u suradnji s CARNET-om nastojat će se osigurati online nastava, u pravilu prema unaprijed određenom rasporedu za učioničku nastavu, za sve učenike koji zbog epidemioloških razloga neće moći sudjelovati na nastavi u učionicama – potvrdili su jučer iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, piše Novi list.

Novi ministar, Radovan Fuchs, od kako je došao na tu funkciju pokazivao je sklonost povratku u rujnu svih učenika u školske klupe bez obzira na to što je trenutačna epidemiološka situacija gora nego na kraju prošle školske godine kada je nastavnu godinu većina učenika završila u virtualnom okruženju. Sudeći prema jučerašnjem odgovoru resornog ministarstva teško je očekivati da će se iduće školske godine dogoditi trenutak kada će se sve škole zatvoriti, već će se zatvaranju ustanovama pribjegavati u iznimnim situacijama, a shodno tome u ministarstvu, barem sada, nemaju planove vezane za pokretanje Škole na Trećem.

Socijalni razmak

– Kako je za očekivati da će većina učenika sudjelovati na nastavi u učionicama te da će se za iznimne slučajeve osigurati alternativna online nastava, procjenjujemo da neće biti potrebe za Školom na Trećem koja se odvijala u zaista izvanrednim okolnostima lockdowna, naglasili su u ministarstvu. S detaljima epidemioloških mjera koje će se u školama morati poštovati iz ministarstva još ne izlaze, međutim iskustvo povratka nižih razreda osnovnih škola na nastavu daje naslutiti stroga higijenska pravila te poštovanje fizičke distance, a upravo bi ta distanca mogla biti problem. Lako je bilo smjestiti učenike na nastavu s metar i pol fizičkog razmaka u uvjetima kada se ta nastava odvijala samo za niže razrede. U toj situaciji mnoge su škole zadržale dvosmjenski rad kako bi smanjile broj učenika u jednoj smjeni, a kako će to realizirati od jeseni kada se u klupe vrate sve generacije učenika, za sada je otvoreno pitanje.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist