Natrag
20.2.2019 02:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Oni znaju kako ljetovati za nula kuna

17.7.2013 @ 14:02 Ana Prohaska Aktualno
19;19

Podijelite:

Jedanaest Poljakinja i četiri Poljaka našli su savršeni smještaj za svoje ljetovanje – ruševni kompleks Kupari gdje noćenje košta ravno nula kuna.

Ono što je nainteresantnije,ovamo su došli po preporuci prijatelja koji su sudjelovali u autostop utrci od Poljske do kupara u svibnju

-Oni su vidjeli ovo razrušeno mjesto, i napuštene hotele. Ovdje smo našli ovo malu sjenicu ispod koje imamo sjenu, i možemo izvjesiti rublje i slično, a imamo i zaklon od kiše – rekla nam je Marta Koczot, jedna od avanturistica ovog neobičnog turizma.

Na naš upit kako provode dane njezina prijateljica Asia Barnert odgovara kroz smijeh – ništa.
-Plivamo, jedemo, pa još malo plivamo. Idemo po plažama vozimo naše longboarde, to nam je najvažnije – kaže ona te dodaje kako je upoznala puno divnih ljudi ovdje.

Ne boje se kažu spavati ovdje, jer su noći obično mirne. No ipak ima iznimaka i na to pravilo.
-Prošlu noć vidjeli smo neke čudne zvukove i vidjeli neka svjetla, ali uglavnom je OK – kaže Marta te dodaje kako je ipak lakše kad si u tolikom društvu.
-Kad smo stopirali spavali smo na najčudnijim mjestima, na autocesti, benziskoj stanici, tako da je ovo za nas raj – zaključuje Asia te dodaje kako se u Hrvatskoj osjeća sigurno.

Ovi putnici namjernici ostaju u Dubrovniku do petka ili subote, a za večeras su najavili kako će pjevati na najpoznatijoj ulici u Dubrovniku – Stradunu kako bi skupili novac za nastavak putovanja. Pozivaju sve da dođu i jednostavno da im se pridruže u plesu i pjesmi, jer, smatraju oni, to je najvažnije.

 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana