Aktualno

‘ONI SU STVARALI DUBROVAČKI TURIZAM’ O povijesti hotela Palace kroz lik i djelo Josipa Maltarića

'ONI SU STVARALI DUBROVAČKI TURIZAM' O povijesti hotela Palace kroz lik i djelo Josipa Maltarića

Drago mi je da smo ponovno tradicionalno u Mimozi gdje smo inače u travnju i u listopadu, a na današnjem druženju sjećamo se našeg dragog ugostitelja, turističkog djelatnika i dugogodišnjeg prijatelja Jože Maltarića – rekao je Đuro Market u subotu na promociji knjige ‘Josip (Joža) Maltarić – Kratka povijest hotela Dubrovnik Palace’ autora Lukše Lucianovića.

Promocija je održana u organizaciji Udruge za očuvanje tradicije dubrovačkog turizma ‘Dubrovački izlog’, a Market se ukratko osvrnuo i na svrhu promocije.

– Poznato vam je da ovaj organizacijski odbor već niz godina rade na ovom projektu da se sjetimo naših dragih prijatelja koji su nas napustili, koji su s nama radili, bili dio ekipe koji je zaslužan za dubrovački turizam u prošlim vremenima, i koji zaslužuju pozornost – kazao je.

Inače, u organizacijskom odboru se nalaze Nikša Bender, Stjepo (Pepo) Hrtica, Joško Jelavić, Božo Letunić, Lukša Lucianović, Đuro Market, Antun Tonko Miljanić, Ivo Ogresta i Frano Tomšić.

Lukša Lucianović je prilikom promocije kratko govorio i o procesu pisanja knjige i brošure koju su sudionici mogli preuzeti na ulazu u restoran, gdje je organiziran i prigodni domjenak.

– Ovdje se nalazimo po 17. put, a uz ovo druženje i prijateljske razgovore pripremio sam i knjižicu u kojoj u prvom dijelu govorim o životnom i poslovnom putu Jože koji je počeo u Platu, potom je bio moj zamjenik u Dubrovnik Palaceu, pa bio je direktor Adriatica. U drugom dijelu smo se dogovorili da svatko tko je radio u nekom hotelu zapiše povijest tog hotela da se ne bi zaboravila. Kao prvi direktor Dubrovnik Palacea ja sam o njemu pisao. Krajem godine se sastajemo i razmišljamo o kome bi trebali govoriti sljedeće godine, a već imamo nekoliko ljudi u vidu, kao na primjer Hinka Dragičevića, Đura Veselića, Zdenka Lučića i druge – zaključio je.

Podsjetimo, knjiga je izrađena kao 17. djelo u sklopu projekta ‘Oni su stvarali dubrovački turizam’ pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Restorana ‘Mimoza’, obitelji Jandl i Maltarić i Nautike d.o.o.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist