Grad

ONI SU IMALI USPJEŠNU 2015. Roko Tolić: Godina rekordnih ostvarenja

Iza dubrovačkih gospodarstvenika je još jedna uspješna poslovna godina.

Što ju je obilježilo te koji su faktori bili ključni za postizanje takvih rezultata upitali smo Roka Tolića, direktora Zračne luke Dubrovnik.

– Godinu 2015. obilježilo je još jedno rekordno ostvarenje u putničkom prometu gdje smo s gotovo milijun i 700 tisuća putnika imali svoju najuspješniju godinu u povijesti. Također smo imali i značajno povećanje dobiti od gotovo 18 posto, što je u konačnici iznosilo oko 50 milijuna kuna. Vrijedno je napomenuti da je Skupština Zračne luke Dubrovnik odlučila kako će i ovogodišnja dobit, kao što je to bilo i zadnjih nekoliko godina, ali i dobiti budućih razdoblja, biti reinvestirane u projekt Razvoj i obnova Zračne luke Dubrovnik sve do njegova završetka. Dakako, veseli nas činjenica da smo uspjeli zadržati i primjeren standard radnika, da smo bili kvalitetan poslodavac, osobito u razdoblju visoke sezone kada smo zapošljavali značajan broj sezonskih djelatnika te da nismo zanemarili ni programe iz tzv. segmenta društvene odgovornosti. Uspješno smo se prilagodili na izmjenu zakonske regulative gdje smo umjesto djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova dobili privatnu zaštitarsku kuću za zaštitu i pregled putnika i ručne prtljage pri čemu nismo imali nikakvih problema. Dapače, sve je odrađeno u skladu sa standardom, a da bismo osnažili taj segment nabavili smo i više milijuna kuna vrijednu zaštitnu opremu koja će nam dobro doći, poglavito u ovo vrijeme nešto izraženije prijetnje od terorizma. No ono što držimo najvećim uspjehom jest činjenica da je uslijedila konkretizacija višegodišnjih napora u osmišljavanju i realizaciji projekta Razvoj i obnova Zračne luke Dubrovnik, koji je dobio i podršku Vlade i svih relevantnih tijela te kao takav zavrijedio i potporu Europske svjetske banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Značajno je istaknuti i kako smo u godini rekordnih ostvarenja uspjeli imati vrlo intenzivno gradilište u samom srcu zračne luke koje je, vjerujem, primjetno svim korisnicima naših usluga. Očekujemo da će proklamirani rok do konca 2016. godine biti ostvaren i da ćemo za sezonu 2017. imati spremnu novu zgradu putničkog terminala. Predvodili smo i u tehnološkim iskoracima jer smo prvi u Hrvatskoj stavili u funkciju avio mostove za ukrcaj i iskrcaj putnika u i iz zrakoplova, a zajedno s Lučkom upravom bili smo ključni dionik u projektu kojim je Dubrovnik nakon 12 godina ponovno postao luka za iskrcaj i ukrcaj, tzv. home port, za putnički brod Thomson Celebration. Zahvaljujući tome u ovoj smo godini ostvarili dodatnih 60 tisuća putnika – rekao je za DuList Tolić.

Pročitajte još

ODLUKA UPRAVNOG VIJEĆA Do 1. rujna karta za Lokrum 140 kuna!

Dulist

Sanira se kameni pločnik u Ulici branitelja Dubrovnika

Dulist

FRANKOVIĆ: Ivica Grilec sutra će biti razriješen dužnosti ravnatelja Lokruma

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija