Aktualno

‘Oni se ne bogate kao klaunovi u politici’

'Oni se ne bogate kao klaunovi u politici'

Naš sugrađanin Teo Trostmann poslao je otvoreno pismo zamjeniku gradonačelnika Željku Ragužu. Pismo prenosimo u cjelosti.

'Ružno mi se čini Vaše javno odnošenje prema zlatnom čovjeku Dragu Petroviću.
Smatram da se jedan mlad,sposoban i obrazovan čovjek treba baviti krucijalnim pitanjima života i razvoja Grada,  komunalnim i posebno prometnim promišljanjima,socijalnim i ekonomskim pitanjima,razvojem turizma ali ne i odlučivanjem tko ima pravo biti zabavljač,te grubim nipodaštavanjem pantomimičara u novinama,te  isticanjem da "Zlatnom"  nije mjesto u našem Gradu,tj. na Stradunu.
Razumijem Vaš stav da je HSS stranka koja počiva na Radićevom nauku i da se i najmanji čovjek može baviti politikom,ali ne razumijem da se politika baš bavi malim čovjekom a zaobilazi "velike" ljude,tj. bavite se "Zlatnim",a ne milijunskim dugovima koji se zlatnim dečkima opraštaju,npr.ing.Čačiću i VIAM-u. Je li i to nastavak(kako kažete)približavanja HSS-ove politike svakom čovjeku?
U isto  vrijeme država ugostiteljima i obrtnicima pravi probleme oko 100 kuna,zatvara lokale i radionice usred sezone,te naplaćuje drakonske kazne od 60.000 kuna.

Dopustite da ukažem i na određenu nedosljednost u vašim stavovima g.dogradonačelniče jer još 26.10 2012 ste tvrdili da je za ovako veliki broj stolova i stolica kriva gradska uprava,te da je Grad neprohodan. Pa odonda se stvar i pogoršala,ali sad ste pozicija,a ne opozicija.
Zar niste u vrijeme afere Šipan tražili ostavku dr Vlahušića,tvrdeći da to zahtijeva moral,tj.moralna obveza prema Dubrovčanima koji su mu iskazali povjerenje. Možda je i postavljanje banaka u parku na Pilama komercijalno isplativa ideja,ali točenje vina u blizini dječijeg igrališta ne čini mi se primjerenim,pogotovo kad se pozivate na moralni autoritet i dostojanstvo Dubrovnika.
Uostalom okretanje Grada prema masovnom turizmu upravo mami sadržaje poput brze hrane,šarenih stakala,suvenirnica,keramike,majica sa disneyevskim dalmatincima, i sl. Ulični zabavljači nisu uzrok takve strukture gostiju i ponude,već benigna posljedica;dragi ljudi kojima je smisao života usrećiti i zabaviti druge ljude.

Za razliku od političara oni daju sebe drugome ,a uzimaju zauzvrat samo ono što im se dragovoljno pruži,mrvice sa raskošnoga stola života;pa i na to plaćaju pošteno koncesiju! Za razliku od klaunova u politici oni se ne obogate,ne zastupaju moćne lobije,i ne ostaju zauvijek u igri ako ljudima nisu zabavni i korisni. Zlatni muž je pozitiva,on izmamljuje osmijehe sa naših kamenih lica,stojeći pod teškom odjećom na vrelini sunca i izazivajući uvijek dobre emotivne reakcije turista iz cijeloga svijeta koji se slikavaju sa njime. I zato živimo i puštimo druge da žive.
Sam Gospodin je zapovjedio – ne dirajte u moje malene…

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist