Zanimljivosti

“Ombla je naš život”

"Ombla je naš život"

Ne dopustite da nam unište zauvijek našu Omblu-ona je nama sve, pišu Eko- omblići i dodaje kako posljednjih mjeseci gotovo svaki dan dobivaju zabrinute i uznemirane poruke naših sugrađana  na njihov Eko-Fon   za „spas Omble, najkraće ponornice na svijetu“.

-Ombla je naš život,još jedino našu rijeku imamo, rijeku koju pijemo, a svi znamo što znači imati pitku vodu. Doći ćemo obraniti Omblu kada bude veliki prosvjed! Mi smo vam podrška! Ne dajte Omblu, jer ako se dozvoli gradnja HE Ombla osim što će devastirati našu lijepu rijeku, možemo zauvijek izgubiti vodu ili ona možda  izađe negdje u Mokošici ili Lozici!.Ovo je krško područje i uz to još trusno  i bojimo se za naše živote i živote naše djece.. Sve se to čini radi vode, jer voda je već sada vrednija od nafte, a što će još biti? Ako se počne raditi HE Ombla presahnut će nam naši riječki izvori i što ćemo onda? Svi ćemo stradati.  Radi ovog što se događa našoj Ombli mi ne spavamo više mirno!! – ističu Eko-omblići te dodaju:

-Dijelimo dragi naši sugrađani vašu zabrinutost. Kao što i sami znate već od 1996. osnivanjem ekološke udruge Ombla, ovdje u Mokošici se borimo protiv izgradnje HE Ombla i nismo odustali niti ćemo odustati sve dok zauviijek ne očuvamo Omblu kao što smo zajedno sa vama dragi sugrađani 2007 zaštitili „zavazda“300 ljetni platan na  Pilama-pišu među ostalim Eko omblići.
 

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist