Zanimljivosti

Omanski sultan očekuje se u Dubrovniku

Omanski sultan očekuje se u Dubrovniku

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu ponovno se očekuje u Dubrovniku. Riječ je o omanskom sultanu Quaboosu bin Saidu al Saidu, kojega se ovih dana očekuje u Dubrovniku

a jutros je u grušku luku već doplovila njegova jahta 'Al Said'.

Omanski sultan nije nepoznat Dubrovčanima. Već je boravio u našem gradu, i to 2003. godine, kada je sa svojom pratnjom stigao u dubrovačku zračnu luku u dva zrakoplova tipa jumbo jet u pratnji jednog manjeg.

U Gružu gdje ih je čekala jahta Al Said, uz još jednu pomoćnu. Tada je, prisjetimo se, u gruškoj luci vrijedila posebna regulacija prometa, prilaz brodovima s mora čuvala je hrvatska pomorska policija, a s kopnene strane dio luke bio je ograđen žicom te su brodove neprekidno promatrali hrvatska policija i omanski stražari.

Iako su svi te 2003. godine očekivali kako će u pratnji sultana doći i njegovi 17 žena, tim više što se špekuliralo kako sultan za cvijeće, koje je većim dijelom nabaljao u Nizozemskoj, a dijelom u dubrovačkim cvjećarama, na jahti svakodnevno troši 5 tisuća dolara, žene nitko nije vidio iako je sultanova pratnja bila mnogobrojna.

Zakupio je bio i osamdesetak soba u“Argentini”, cijelu Vilu Orsulu, trideset soba za posadu u hotelu “Petka” i desetak u hotelu “Croatia” za potrebe posade aviona. Na raspolaganju mu je bilo i desetak dubrovačkih taksista, unajmio je i desetke rent-a-acr auta isključivo luksuzne Audije A8 i A6 te Mercedese S klase,a na pratećem brodu nalazilo se i njegovih privatnih 15 Mercedesa te helikopter.

Al Said jedna je od najvećih i najmodernijih jahti na svijetu. Duga je 150 metara, a sagrađena je za omanskog sultana 2007. godine. Opremljena je najluksuznijom opremom, iako na prvi pogled mnogima tako i ne izgleda.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist