Natrag
20.4.2019 22:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Olga Muratti podnijela kaznenu prijavu zbog 107 preferencijalnih glasova

26.9.2016 @ 15:32 Nikša Miletić Politika

Podijelite:

Kandidatkinja Narodne koalicije na izborima za Hrvatski sabor u X. izbornoj jedinici Olga Muratti podnijela je u ponedjeljak u Dubrovniku Županijskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja jer je na izborima 11. rujna oštećena za 107 preferencijalnih glasova.
Muratti je na konferenciji za novinare prošli ponedjeljak najavila podizanje kaznene prijave ”u slučaju da institucije i pojedinci ne obave svoj dio posla”, tada je zatražila i ponovno prebrojavanje glasova u Dubrovniku za sve kandidate.
– Mora se pokrenuti pitanje odgovornosti jer ne znam kako vratiti drugačije povjerenje u sustav. Očekujem kako će Županijsko državno odvjetništvo ovoj kaznenoj prijavi dati prioritet. Jako puno ljudi me naziva i daje mi podršku – rekla je Muratti te dodala kako do danas nije dobila nikakvu informaciju da je netko od nadležnih išta poduzeo.
– Ja neću nikoga pozivati na postupanje nego sam postupila ja. Očekivala sam da će, po službenoj dužnosti, svi oni koji su imali saznanja napraviti ono što su trebali napraviti – rekla je Muratti.
Inače, Muratti je na konferenciji za novinare prošli ponedjeljak istaknula kako je DIP, rješenjem koje je dala na uvid novinarima, ustvrdio nepravilnosti na dva biračka mjesta u Dubrovniku, onom na Općinskom sudu te OŠ Marin Držić, gdje je ona osvojila ukupno 107 preferencijalnih glasova, dok je prema službenim rezultatima na oba mjesta njoj zapisana nula osvojenih preferencijalnih glasova.
Upravo joj je njezino biračko mjesto u OŠ Marin Držić pobudilo sumnju jer kako je tada istaknula, ”ako ne zna kako su glasovali drugi, zna kako je ona sama glasovala”.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana