Županija

OLAKŠANJE ZA RODITELJE Župa konačno ima produženi boravak!

Osnovna škola Župa dubrovačka prva je županijska škola koja će od rujna uvesti cjelodnevni boravak.

Pilot projekt zajednički će financirati Općina Župa dubrovačka i Dubrovačko-neretvanska županija, a u novoj školskoj godini produženi boravak pohađat će, prema sadašnjim anketama, 40 učenika prvih razreda. Troškove prehrane pokrivat će sami roditelji, a cijena će, rekla je ravnateljica Anka Šutalo, ovisiti o broju djece.

Za potrebe produženog boravka Škola će morati zaposliti dvije učiteljice, jednu koja će s djecom raditi u jutarnjoj smjeni, te drugu koja će ih preuzeti u popodnevni satima.
– Roditelji više neće morati djecu voditi u gradske škole radi produženog boravka – rekla je Anka Šutalo, istaknuvši kako i škola i roditelji uvođenje ovog projekta traže jođ od 2008. godine.

Uz ovaj pilot projekt, danas je u prostorijama općine predstavljen i plan nadogradnje nove škole na Mljekari, kako bi se u jednoj školskoj zgradi organizirala nastava u jendoj smjeni. Naime, škola na Mljekari izgrađena je 2008. godine, no zbog nedostatka prostora jednosmjenski rad organiziran je uz pomoć stare školske zgrade budući da se i ona koristi.

Tako će u ovoj godini Općina i Županija financirat će projekt nadogradnje dvije nove učionice na postojećoj zgradi, dok će se u idućoj kalendarskoj godini krenuti s projektom dogradnje novog aneksa škole s osam novih učionica. Na taj će se način zadovoljiti trenutke potrebe Župe dubrovačke za školskim kapacitetima, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Župsku školu u školskoj 2013./2014. godini pohađalo je ukupno 620 učenika, dok će ih u rujnu u školske klupe sjesti njih 655.

Pročitajte još

OTVORENO PISMO IZ STONA Strahujemo da ćemo zbog zagađenja iz CGO-a ostati bez mogućnosti za uzgoj školjaka

Dulist

ŽUPAN PORUČUJE Problem ove županije nije Lučino razdolje, nego Grabovica

Dulist

Uskoro početak izvlaštenja za rekonstrukciju pristupne ceste luci Polačište

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija