Natrag
23.4.2019 10:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

OLAKŠANJE ZA RODITELJE Župa konačno ima produženi boravak!

1.8.2014 @ 13:27 Andrea Falkoni Račić Županija
6;6

Podijelite:

Osnovna škola Župa dubrovačka prva je županijska škola koja će od rujna uvesti cjelodnevni boravak.

Pilot projekt zajednički će financirati Općina Župa dubrovačka i Dubrovačko-neretvanska županija, a u novoj školskoj godini produženi boravak pohađat će, prema sadašnjim anketama, 40 učenika prvih razreda. Troškove prehrane pokrivat će sami roditelji, a cijena će, rekla je ravnateljica Anka Šutalo, ovisiti o broju djece.

Za potrebe produženog boravka Škola će morati zaposliti dvije učiteljice, jednu koja će s djecom raditi u jutarnjoj smjeni, te drugu koja će ih preuzeti u popodnevni satima.
– Roditelji više neće morati djecu voditi u gradske škole radi produženog boravka – rekla je Anka Šutalo, istaknuvši kako i škola i roditelji uvođenje ovog projekta traže jođ od 2008. godine.

Uz ovaj pilot projekt, danas je u prostorijama općine predstavljen i plan nadogradnje nove škole na Mljekari, kako bi se u jednoj školskoj zgradi organizirala nastava u jendoj smjeni. Naime, škola na Mljekari izgrađena je 2008. godine, no zbog nedostatka prostora jednosmjenski rad organiziran je uz pomoć stare školske zgrade budući da se i ona koristi.

Tako će u ovoj godini Općina i Županija financirat će projekt nadogradnje dvije nove učionice na postojećoj zgradi, dok će se u idućoj kalendarskoj godini krenuti s projektom dogradnje novog aneksa škole s osam novih učionica. Na taj će se način zadovoljiti trenutke potrebe Župe dubrovačke za školskim kapacitetima, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Župsku školu u školskoj 2013./2014. godini pohađalo je ukupno 620 učenika, dok će ih u rujnu u školske klupe sjesti njih 655.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana