Grad

OLAKŠAN PRISTUP UREDIMA GRADA I ŽUPANIJE Konačno će i zgrada Gradske uprave dobiti dizalo

OLAKŠAN PRISTUP UREDIMA GRADA I ŽUPANIJE Konačno će i zgrada Gradske uprave dobiti dizalo

Zgrada Gradske uprave na adresi Pred dvorom 1 konačno će dobiti dizalo, čime će ova zgrada postati dostupna i osobama s invaliditetom.

Naime, Grad Dubrovnik pokrenuo je 28. veljače postupak javne nabave za izvođenje radova na ugradnji osobnog dizala u zgradi na spomenutoj adresi, a procijenjena vrijednost nabave je 2.240.000,00 kuna bez PDV-a.

-Ugradnjom dizala olakšat će se pristup javnim prostorima Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije svim građanima, posebice osobama s invaliditetom. Dizalo je projektirano kao panoramsko s kabinom nosivosti do 900 kg, do 12 osoba. Konstrukcija je čelična sa sigurnosnim staklom, opremljeno led rasvjetom i ventilacijom. Konstrukcija će se ugraditi u stubišnom prostoru između krakova i podesta stubišta – navode iz Grada Dubrovnika.

Zgrada u kojoj će se ugraditi dizalo je zaštićena Rješenjem o registraciji povijesne cjeline grada Dubrovnika, upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. Zbog toga je ovaj zahvat u prostoru pomno projektiran, navode iz Gradske uprave, na način da minimalno utječe na postojeće stanje te da izvođenje radova ne utječe na normalno funkcioniranje građevine. Projekt je odobrio Konzervatorski odjel u Dubrovniku.

Dokumentacija za javnu nabavu dostupna je u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH te na internetskoj stranici Grada. Krajnji rok za dostavu ponuda je 22. ožujka do 10 sati, a predviđeno trajanje radova je 90 dana.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist