Zanimljivosti

Okrugli stol o malignim bolestima djece

Udruga „Zajedno do zdravlja“ će u srijedu, 15. veljače u 13 sati, u Hotelu Lero održati Mali okrugli stol „Prepoznavanje maligne bolesti kod djece i adolescenata i sustavna potpora malim bolesnicima“.

Na skupu će govoriti voditeljica Dječjeg odjela OB Dubrovnik i počasna predsjednica udruge „Zajedno do zdravlja“ mr.sc. Marija Radonić, voditelj područnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Roberto Krile, privremena ravnateljica Zavoda za socijalnu skrb Dubrovačko neretvanske županije Katica Raič te predsjednik udruge „Zajedno do zdravlja“ Roberto Machiedo, voditelj Sekcije za maligne bolesti djece.

U raspravi će sudjelovati i roditelji djece oboljele i liječene od malignih bolesti sa svojim vrijednim iskustvima, a skupu će nazočiti i dr. Zvonimir Curić s Onkološlog odjela OB Durbovnik te predstavnici županijske i gradske uprave.

– Želja nam je poslati  poruku  da suradnjom, udruženim znanjem i iskustvom svih dionika u procesu liječenja i rehabilitacije djeteta oboljelog od maligne bolesti,  imamo potencijal učiniti više. Možemo unaprijediti i poboljšati sve što je prepoznato kao korisno i kvalitetno i ispraviti sve što se pokazalo nedovoljno i neučinkovito. Krajnji cilj je na kraju liječenja imati zdravo dijete i sretnu obitelj, spremnu na nove životne izazove – ističe u pozivu na okrugli stol predsjednik udruge Roberto Machiedo.

Od 2007. godine međunarodni Dan djeteta oboljelog od maligne bolesti prihvaćen je i obilježava se i u Hrvatskoj. Tako udruga „Zajedno do zdravlja“ ove godine okruglim stolom po prvi put obilježava taj važan dan i u Dubrovniku.

Pročitajte još

OLDTIMERI NA STRADUNU Najveću pažnju privukao crni Ford Ranchero

Dulist

‘VALJDA ĆE SE I NAS PITATI’ Župan: Nema žurbe za imenom, svi most već znaju kao ‘Pelješki most’

Dulist

VIŠE OD STO PRIJAVLJENIH Mališani saznali kako napraviti robomehaničku ruku

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija