Zanimljivosti

Okrugli stol na temu volonterstva u Gradu

Volonterski centar

Okrugli stol u organizaciji Volonterskog centra Dubrovnik pod nazivom "Volonterstvo u Gradu" održan je 20. ožujka u prostoru Sveučilišnog kampusa u Dubrovniku.

Događanje je okupilo predstavnike organizacija civilnog društva, ustanova u zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovanju te predstavnike Zavoda za zapošljavanje u Dubrovniku. Izlagači na temu volonterstva bili su Ana Cvjetković iz udruge DEŠA, Ljubomir Grgurević iz građanske inicijative Srđ je naš i Anja Marković iz Volonterskog  centra Dubrovnik.

Nažalost, izostali su predstavnici jedinice lokalne samouprave i ustanova visokog obrazovanja čime je dijalog o navedenoj problematici manjkao za svoj bitan aspekt.

Važnost i značaj volonterstva pokazan je kroz povijest volonterstva u Dubrovniku, procese uključivanja građana u volonterske programe na lokalnoj razini te aktualne primjere dobre prakse poput prikupljanja potpisa za održavanje prvog referenduma u Hrvatskoj iniciranog od strane građana.

Podcrtana je i važna uloga volonterstva u Strategiji razvoja civilnog društva RH za razdoblje 2012 – 2015. godine. Naglasak je stavljen na izazove s kojima se susrećemo u radu s volonterima, a oni su nedostatak vremena zaposlenika i članova udruga za prihvat volontera, nedostatak financijske podrške za koordiniranje volontera u organizacijama, manipuliranje pojmom volonterstva u javnom mnijenju te sustavno poticanje svih skupina građana na volonterstvo.

 Okrugli stol iznjedrio je i ideju o radnoj skupini za osnivanje Savjeta o volonterstvu kao zajedničkog doprinosa razvoju i jačanju volonterstva.

Održani okrugli stol dio je projekta udruge DRVO Mladih Bonsai  "Burza dobrote"  uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.
 

Pročitajte još

VIDEO/BAŠ SU NAS RAZVESELILI Ostavili igračke i zaplesali uz pjesmu Raguse

Dulist

Air France u kolovozu leti četiri puta tjedno na relaciji Pariz – Dubrovnik

Dulist

Danas se slavi blagdan Gospe od Orašca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija