Natrag
16.2.2019 01:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Okrugli stol na temu volonterstva u Gradu

21.3.2013 @ 14:51 Mia Njavro Zanimljivosti
5;5

Podijelite:

Okrugli stol u organizaciji Volonterskog centra Dubrovnik pod nazivom "Volonterstvo u Gradu" održan je 20. ožujka u prostoru Sveučilišnog kampusa u Dubrovniku.

Događanje je okupilo predstavnike organizacija civilnog društva, ustanova u zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovanju te predstavnike Zavoda za zapošljavanje u Dubrovniku. Izlagači na temu volonterstva bili su Ana Cvjetković iz udruge DEŠA, Ljubomir Grgurević iz građanske inicijative Srđ je naš i Anja Marković iz Volonterskog  centra Dubrovnik.

Nažalost, izostali su predstavnici jedinice lokalne samouprave i ustanova visokog obrazovanja čime je dijalog o navedenoj problematici manjkao za svoj bitan aspekt.

Važnost i značaj volonterstva pokazan je kroz povijest volonterstva u Dubrovniku, procese uključivanja građana u volonterske programe na lokalnoj razini te aktualne primjere dobre prakse poput prikupljanja potpisa za održavanje prvog referenduma u Hrvatskoj iniciranog od strane građana.

Podcrtana je i važna uloga volonterstva u Strategiji razvoja civilnog društva RH za razdoblje 2012 – 2015. godine. Naglasak je stavljen na izazove s kojima se susrećemo u radu s volonterima, a oni su nedostatak vremena zaposlenika i članova udruga za prihvat volontera, nedostatak financijske podrške za koordiniranje volontera u organizacijama, manipuliranje pojmom volonterstva u javnom mnijenju te sustavno poticanje svih skupina građana na volonterstvo.

 Okrugli stol iznjedrio je i ideju o radnoj skupini za osnivanje Savjeta o volonterstvu kao zajedničkog doprinosa razvoju i jačanju volonterstva.

Održani okrugli stol dio je projekta udruge DRVO Mladih Bonsai  "Burza dobrote"  uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana