Crna kronika

OKOLNOSTI NESREĆE Skiper nasukane jahte prošao alkotest

Zapovjednik britanske jahte New Kama, koja je u večernjim satima utorka doživjela havariju na Grebenima ispred Hotela Palace nije bio u alkoholiziranom stanju.

Alkotestiranje su obavili djelatnici pomorske policije. Također na mjestu nasukavanja nije bilo onečišćenja mora, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Utvrđeno je da se nasukavanje 18 metara duge jahte, britanske zastave, s devet članova posade, talijanskih državljana, i skiperom iz Crne Gore dogodilo tijekom plovidbe na relaciji Cavtat – Dubrovnik u trenutku prolaska preko plićine. Jahta je krmenom pogonskom elisom udarila o morsko dno pri čemu je došlo do probijanja brodske oplate i prodora mora u plovilo.

Dubrovačka Kapetanija angažirala je djelatnike Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik koji su uz pomoć djelatnika komercijalne tvrtke za pomoć na moru pripremili motornu jathu za odsukavanje, no zbog obilnoga prodora mora kroz brodsku oplatu vatrogasci su ispumpavali more tijekom cijeloga trajanja teglja, koje je obavljeno brodom „Danče“ iz sastava LK Dubrovnik. Motorna jahta dotegljena je u ACI marinu “Miho Pracat” u 22.48 sati gdje je podignuta iz mora radi obavljanja očevida o posljedicama nasukanja.

Pročitajte još

PROMETNA U ČILIPIMA Motociklist zadobio teže ozljede, prevezen helikopterom u Split

Dulist

ZBOG PLATSKE TRAGEDIJE Petorici osumnjičenika prijeti zatvor od tri do 15 godina

Dulist

Kradljivica iz dvije kuće na Korčuli otuđila novac

Dulist