Grad

OGORČENI SUGRAĐANIN Tko to ne skuplja izmet za svojim kučkom na Donjem Konalu?

OGORČENI SUGRAĐANIN Tko to ne skuplja izmet za svojim kučkom na Donjem Konalu?

Jedan naš sugrađanin i čitatelj DuLista apelirao je na problem ‘nereda’ koji iza sebe ostavljaju kućni ljubimci koje Dubrovčani izvode u šetnju.

– Molio bih da pozovete vlasnike pasa u Dubrovniku da iza svojih ljubimaca, kada na ulici vrše nuždu, pokupe izmet i odlože u smeće. Pogotovo na Donjem konalu, na potezu od kina Slavice do Bogišićevog parka, je nemoguće hodati. Ali je ista situacija i u ostalim ulicama širom grada – ističe naš ogorčeni sugrađanin.

Podsjetimo kako se još u listopadu 2013. godine zamjenik gradonačelnika Željko Raguž u društvu gradskih komunalaca šetuckao Uvalom Lapad ‘educirajući’ građane kako bi se trebali brinuti o ponašanju svojih kučaka, voditi ih na povodcu i za njima lijepo pokupiti sve što ‘istresu’ na ulicu.

Tih je dana, naime, u punu provedbu krenula stara odluka Gradskog vijeća, donesena još u studenom 2009. godine.

Najavio je tada Raguž kako ćemo komunalne redare češće viđati u gradskim pješačkim zonama i na dječjim igralištima, a oni koji budu ‘uhvaćeni na djelu’ bit će i kažnjeni novčanom globom.

Ipak, nakon tri mjeseca od početka primjene rezultati su bili vrlo mršavi, rekli bismo gotovo i nikakvi. Naime, u prvih devedeset dana komunalni redari pronašli su tek jednu žrtvu. Međutim, ‘krivac’ nije kažnjen zbog psećeg izmeta, već šetnje bez povodca.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović