Natrag
17.2.2019 06:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

OGORČENI SUGRAĐANIN Tko to ne skuplja izmet za svojim kučkom na Donjem Konalu?

27.12.2015 @ 20:33 Dulist Grad

Podijelite:

Jedan naš sugrađanin i čitatelj DuLista apelirao je na problem ‘nereda’ koji iza sebe ostavljaju kućni ljubimci koje Dubrovčani izvode u šetnju.

– Molio bih da pozovete vlasnike pasa u Dubrovniku da iza svojih ljubimaca, kada na ulici vrše nuždu, pokupe izmet i odlože u smeće. Pogotovo na Donjem konalu, na potezu od kina Slavice do Bogišićevog parka, je nemoguće hodati. Ali je ista situacija i u ostalim ulicama širom grada – ističe naš ogorčeni sugrađanin.

Podsjetimo kako se još u listopadu 2013. godine zamjenik gradonačelnika Željko Raguž u društvu gradskih komunalaca šetuckao Uvalom Lapad ‘educirajući’ građane kako bi se trebali brinuti o ponašanju svojih kučaka, voditi ih na povodcu i za njima lijepo pokupiti sve što ‘istresu’ na ulicu.

Tih je dana, naime, u punu provedbu krenula stara odluka Gradskog vijeća, donesena još u studenom 2009. godine.

Najavio je tada Raguž kako ćemo komunalne redare češće viđati u gradskim pješačkim zonama i na dječjim igralištima, a oni koji budu ‘uhvaćeni na djelu’ bit će i kažnjeni novčanom globom.

Ipak, nakon tri mjeseca od početka primjene rezultati su bili vrlo mršavi, rekli bismo gotovo i nikakvi. Naime, u prvih devedeset dana komunalni redari pronašli su tek jednu žrtvu. Međutim, ‘krivac’ nije kažnjen zbog psećeg izmeta, već šetnje bez povodca.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana