Aktualno

OGLASIO SE LIJEČNIK ZARAŽEN OSPICAMA ‘Zarazio sam se na dežurstvu, a cijepljen sam’

OGLASIO SE LIJEČNIK ZARAŽEN OSPICAMA 'Zarazio sam se na dežurstvu, a cijepljen sam'

Dr. Pero Markunović, specijalizant kardiologije u Općoj bolnici Dubrovnik kojem su dijagnosticirane ospice, na svom je Facebook profilu objavio status u kojem je apelirao na roditelje necijepljene djece na sve rizike koje ta bolest nosi.

‘Drage Mame i Tate, ja sam doktor u OB Dubrovnik. Trenutno ležim u izolaciji sa ospicama, a imam dijete koje ima 10 mjeseci i još nije cijepljeno jer po kalendaru cijepljenja još nije dovoljno stara.

Ja sam ospice dobio dok sam bio dežuran, a uredno sam cijepljen, o čemu imam i dokaze. Htio bih vam skrenut pažnju na ozbiljnost problema necijepljenja u Dubrovniku, ali i Hrvatskoj.

Ja sam, naime, budući da sam bio cijepljen i nisam mislio da imam ospice, bio u kontaktu sa malim bebama od 2 mjeseca, trudnicama, svojim djetetom i bolesnicima u bolnici koji su sad pod rizikom da im se nešto ozbiljno dogodi jer neki roditelji ( i to njih 60 posto) nisu cijepili svoju djecu i mene nije zaštitio kolektivni imunitet.

Ja znam da vas puno misli da cjepivo za moparu uzrokuje autizam, ali to nikada nitko na svijetu nije uspio dokazat.

Ako već postoji medicina kojoj neki od vas očito ne vjeruju, onda vas pitam, kada dobijete jedan dan infarkt ili karcinom dojke, hoćete li isto reći da imunoterapija uzrokuje neke opskurne bolesti ili da aspirin uzrokuje sljepoću.

Da vam dijete, ne daj Bože, ima leukemiju nećete ga liječiti kemoterapijom jer ista ta kemoterapija uzrokuje druge vrste tumora?

Na ovo ćete reći nije isto leukemija i ospice. Ospice su smrtonosna bolest, a smrtnost je do 30 posto u bolesne djece, transplantiranih bolesnika i ljudi na imunosupresivnoj terapiji.

Hoćete li tada reći nekom ocu, majci, bratu, suprugu koji je ostao bez svojeg voljenog: ja bi radije ospice nego autizam.

A šire se zrakom.’

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist