Politika

OGLASILI SE HDZ-OVCI ‘Barač bez suglasnosti Vodovoda ima tvrtku koja je izravna konkurencija Vodovodu’

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik uputio je priopćenje u kojem su ustvrdili kako šef dubrovačkog SDP-a Jadran Barač ‘bez suglasnosti Vodovoda ima tvrtku koja je izravna konkurencija Vodovodu’.

Kako navode u priopćenju, radi se o Baračevoj privatnoj tvrtki ‘Next’ j.d.o.o.

-Posao u Vodovodu Baraču nije bio dovoljan, pa je krenuo i u privatni posao te osnovao tvrtku ‘Next’. Barač je u priopćenju naveo da se njegovo radno mjesto, nadzorni inženjer strojarskih poslova, odnosi isključivo na investicije Vodovoda, a da se time njegova tvrtka ne bavi. Međutim, usporedbom sistematizacije radnih mjesta u Vodovodu za posao nadzornog inženjera strojarskih radova i predmeta poslovanja tvrtke ‘Next’ u sudskom registru, razvidno je da se radi o identičnim poslovima. Dakako, Barač  je ponovo lagao! Njegova tvrtka se  bavi i projektiranjem i nadzorom nad gradnjom! Nadalje,  Barač se osnivanjem tvrtke ‘Next’ u siječnju 2014. godine sukobio sa zakonskim odredbama Zakona o radu. Počeo je obavljati privatnu djelatnost  i to na način da se zaposlio i u tvrtki ‘Next’. Dakle, u vrijeme osnivanja tvrtke Barač, kao zaposlenik Vodovoda nije se smio zaposliti i u vlastitoj tvrtki. Izmjene Zakona koje su stupile na snagu u srpnju te 2014. godine omogućile su zapošljavanje i u drugoj tvrtki, ali uz suglasnost tvrtke u kojoj je osnovno zaposlenje. No, Barač, kako doznajemo, ni do danas nije dobio suglasnost od Uprave Vodovoda za zapošljavanje u njegovoj vlastitoj tvrtki ‘Next’ – ističu u priopćenju iz HDZ-a te dodaju kako je ‘Zakon o radu nemilosrdan u ovakvim slučajevima’ te da se ‘u slučaju nepostojanja suglasnosti radi o kršenju odredbi ovog Zakona te da je za to sankcija – otkaz’.

-I ne samo to, nego i oduzimanje pečata tvrtke od strane Komore inženjera strojarstva zbog kršenja Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje te Zakona o komori inženjera. Ali ni tu nije kraj. Prema članku 101. Zakona o radu, koji se odnosi  na zakonsku zabranu natjecanja, jasno je da Barač ne smije privatnom tvrtkom konkurirati onoj u kojoj ima osnovno zaposlenje. A njegovo radno mjesto po sistematizaciji i opis poslova tvrtke ‘Next’  su, kako smo naveli, identični! Stoga mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici ističemo kako je svo Baračevo pravdoljublje i navodna briga za opći interes itekako dobro vidljiva iz njegovog osobnog slučaja u Vodovodu – poručuju u priopćenju iz dubrovačkog HDZ-a te su se osvrnuli na nedavne Barčeve istupe oko ‘afere okrajak’.

-Osim zločestoće, nerazumijevanja procesa ishođenja građevinske dokumentacije, nepoznavanja ovlasti i poslovnika o radu Gradskog vijeća te nastojanja da postane ‘šef oporbe’, medijska hajka predsjednika dubrovačkog SDP-a Jadrana Barača zapravo ima vrlo prizemni motiv. Skretanje pozornosti sa sebe i svojih poslova u Vodovodu i njegovoj privatnoj tvrtki ‘Next’ j.d.o.o. Naime, najprije je razotkriven kao osoba koja laže u slučaju svog zapošljavanja 2011. godine. Iako je jasno da je riječ o klasičnom političkom namještenju, jer je tada Vodovod vodio nekadašnji šef županijskog SDP-a i jer mu je tamo radio otac, istog stranačkog dresa, Barač je lagao da je pozvan kao jedini nezaposleni inženjer strojarstva u evidenciji Zavoda za zapošljavanje. No, u  Zavodu za zapošljavanju su na novinarski upit potvrdili da su u tom trenutku bila tri nezaposlena inženjera strojarstva – zaključili su u priopćenju iz dubrovačkog HDZ-a.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ ‘Građani su svjesni da je do prekida sjednice došlo zbog nedostatka hrabrosti vladajuće većine’

Dulist

PLENKOVIĆ STIŽE U DUBROVNIK U nedjelju će otvoriti pročistač u Komolcu!

Dulist

PETKA I VILA RAŠICA Srđevci o ‘dobrim ljudima koji poštuju hrvatske zakone’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija