Natrag
26.4.2019 01:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

OGLASILA SE BOLNICA ‘Adekvatnim liječenjem spašen život pacijentice, nipošto joj nije nanesena šteta’

23.10.2018 @ 12:09 Dulist Grad

Podijelite:

Temeljem nedavnih navoda u medijima o nesavjesnom liječenju jedne pacijentice OB Dubrovnik, a što je prema istim navodima rezultiralo odstranjivanjem maternice zbog liječničke pogreške i nemara, dužni smo reagirati izjavom da uvidom u medicinsku dokumentaciju i medicinske postupke nisu utvrđeni nikakvi propusti u liječenju – ističu iz Opće bolnice Dubrovnik u svom priopćenju poslanom medijima ovog utorka.

U priopćenju, kojeg potpisuje ravnatelj doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić, ističe se kako ‘Opća bolnica Dubrovnik zbog zaštite osobnih podataka i prava pacijentice na povjerljivost ne može iznositi ničije podatke o liječenju u javnost, jer se mora štititi privatnost pacijentice’.

– Međutim, moramo istaknuti kako je adekvatnim liječenjem spašen život pacijentice u pitanju, a nipošto joj nije nanesena šteta. Detaljni podaci o liječenju pacijentice mogu se dostaviti nadležnim institucijama na njihov zahtjev sukladno važećim zakonskim propisima. Takoder, naglašavamo kako će Opća bolnica Dubrovnik poduzeti sve neophodne mjere za zaštitu dostojanstva Opće bolnice Dubrovnik i njenih liječnika, kako domaćih tako i vanjskih suradnika koji su u ovom slučaju potpuno neosnovano izloženi kleveti, vrijeđanju i prijetnjama – zaključuje se u priopćenju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana