Aktualno

Oglašavate se na Bookingu, a niste upisani na eVisitor? Inspektori kreću s provjerama

Oglašavate se na Bookingu, a niste upisani na eVisitor? Inspektori kreću s provjerama

S početkom turističke sezone kreće i pojačani inspekcijski nadzor ugostitelja i iznajmljivača koji je ove sezone ponovno u nadležnosti Državnog inspektorata, a inspektori će, uz ostalo, provjeravati i ilegalce.

U tome će im pomoći i središnji informacijski sustav eVisitor na koji se prijavljuju svi kategorizirani objekti, a nekategorizirane apartmane tražit će i na rezervacijskim platformama kao što su Booking.com i Airbnb, potvrdili su iz Inspektorata za Poslovni dnevnik.

-Povod za obavljanje inspekcijskog nadzora može biti i oglašavanje na platformama, kao što su Booking.com i Airbnb. Naime, Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti propisuje da prilikom oglašavanja i reklamiranja usluga i isticanja poruka u promidžbenim materijalima, iznajmljivač smije koristiti samo oznaku propisane vrste te kategoriju i vrstu posebnog standarda objekta koja je utvrđena rješenjem nadležnog ureda, a prilikom oglašavanja i reklamiranja usluga s poreznim obveznicima iz Europske unije mora istaknuti porezni broj, odnosno PDV identifikacijski broj – pojašnjavaju u inspektoratu.

Više pročitajte ovdje

Izvor: Poslovni dnevnik

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist