Grad

ODVJETNIK AGENCIJA “Grad na Pilama provodi samovolju i samovlast, a to je protuzakonito”

ODVJETNIK AGENCIJA “Grad na Pilama provodi samovolju i samovlast, a to je protuzakonito”

Za nas nema spora. Riječ je o javnoj gradskoj cesti i nitko nije ovlašten regulirati promet osim djelatnika Policije – rekao je za DuList odvjetnik agencija Ante Kačić povodom jutrošnje akcije pojačanog nadzora zaustavljanja autobusa na Pilama, koju provode gradske službe.

-Po nama se ništa sporno nije dogodilo. Nikakva nova odluka nije donesena. Prema tome, svako ponašanje mimo ustaljene i zakonske procedure je samovolja i samovlast, koja je u svakom demokratskom društvu zabranjena, pa tako i u Hrvatskoj – dodao je Kačić.

-Naše pravo na žalbu i prigovor je naše ustavno pravo, koje nitko ne može zabraniti, a to što netko provodi silu… Po nama to mogu samo policijski službenici. Mi smo u našem prigovoru dali jasne i konkretne razloge. Postoji jedanaest nepravomoćnih presuda u korist agencija – istaknuo je Kačić.

-Bilo je prijetnji kaznama, ali to nije ništa zabrinjavajuće. Ne znamo zašto takav nastup i ometanje građana. Oni sad traže da se plaća u gotovini, što je nama neprihvatljivo, a ne znam je li zakonski dopušteno. Dosad su nam bili izdavani računi. – zaključio je Kačić.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist